مقاله

 

 

تاریخ انتشار:04.03.2015

سرنوشت مذاکرات هسته‌ای و «دکان دلالان تحریم»

معاون پیشین دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در اظهار نظری در برنامه افق بخش فارسی صدای آمریکا گفت اگر ملاک آمریکا و جامعه جهانی «ان پی تی» باشد، دلیلی برای عدم توافق نیست، ولی اگر ملاک آمریکا اظهارات نتانیاهو باشد، توافق صورت نمی گیرد.

حسین موسویان در ادامه تاکید کرد که ایران عضو «ان پی تی» است، سلاح اتمی ندارد، و انحرافی هم در فعالیت‌هایش به سوی مقاصد نظامی نداشته، اما اسرائیل عضو پیمان ان پی تی نیست و به سلاح اتمی نیز مجهز است.

مارک والاس با بیان این که توافق هسته‌ای برآمده از مذاکراتی که در حال برگزاری است، «برای ایران بد خواهد بود»، گفت توافق هسته‌ای احتمالی، از آنجا که به رقابت تسلیحات اتمی در منطقه می‌انجامد، نه تنها برای جامعه جهانی، بلکه برای ایران هم بد خواهد بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصحلت نظام مي گويد گروه موسوم به «دلواپسان » در ايران با بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، «هم زبان» شده اند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ايرنا، اکبر هاشمی رفسنجانی روز سه شنبه، گفت: تيم مذاکره کننده هسته ای دائما تکرار ميکند که «ما کار را با برنامه رهبری پيش ميبريم، اين دلواپسان در داخل کشور چه برسر آنها ميآورند و چه تشبيهاتی ميکنند، دلواپسان هم زبان با نتانياهو شده اند».

وی با اشاره به سفر نخست وزیر اسرائیل به آمريکا افزود: «نتانياهو در آمريکا، اوباما را تهديد ميکند و مي گويد موارد مخفی کاری را ميگويم، در ايران نيز دلواپسان مي گويند ما اسرار را مي گوييم».

عنوان «دلواپسان» در رسانه های ايران پس از برگزاری همايشی با نام «دلواپسيم» در سيزدهم ارديبهشت ماه برای منتقدان مذاکرات هسته ای ايران و کشورهای گروه ۱+۵ که بيشتر آنها نزديک به جبهه پايداری هستند، به کار مي رود.
 

روز دوم مذاکرات هسته ای میان محمد جواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا در مونترو سوئیس از سرگرفته شد. در این مذاکرات به جز وزرای خارجه دو کشور، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا به همراه معاونان وزارت خارجه دو کشور حضور دارند.

این دومین باری است که رییس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا در مذاکرات حاضر هستند.

از سوی گروه پنج بعلاوه یک نیز هلگا اشمیت معاون سیاسی رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این مذاکرات حضور دارد.

این مذاکرات تا روز پنجشبه 05.03.2015 ادامه خواهد داشت.

فعالان اقتصادی اعتقاد دارند که در شرايط کنونی اقتصاد ايران، دستيابی به توافق هسته‌ای می‌تواند راه نجاتی برای اقتصاد ايران باشد.

میرعلی حسینی در گفت‌وگو با فریدون خاوند کارشناس اقتصاد در پاریس، از او می‌پرسد، محافل اقتصادی ایران چشم‌انداز گفت‌وگوهای هسته‌ای را، چگونه می‌بینند؟

گفت‌وگوی میرعلی حسینی با فریدون خاوند درباره سرنوشت مذاکرات هسته‌ای و اثر آن بر اقتصاد ایران

لیست پخشبارگذاری

فریدون خاوند: در محافل اقتصادی و کارشناسی و همین طور در جمع فعالان بازار، بار دیگر نوعی امیدواری توام با بیم و هراس در مورد آینده این دور از گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران دیده می‌شود. امیدواری به این دلیل که خبرهای خوب کم نیست و بیم و هراس از این نظر که این بار به احتمال نزدیک به یقین، تکلیف کار یکسره می‌شود و دور دیگری دستکم در آینده قابل پیش‌بینی در کار نخواهد بود.

نمونه‌ای از ابتکار اقتصاددانان ایرانی را ما در سر مقاله بامدادسه‌شنبه‌،‌ ۱۲ اسفند ماه، روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران می‌بینیم به قلم آقایان دکترغنی‌نژاد و دکتر بهکیش در راستای بسیج نیروهای پشتیبان تلاش برای حل پرونده هسته‌ای.

روی سخن آنها با ایرانیان مقیم اروپا و آمریکا است و دعوت از آنها برای به راه انداختن کمپینی در راستای خنثی کردن مخالفان حل و فصل پرونده هسته‌ای.

استدلال این دو اقتصاددان متکی بر تاثیر فرجام گفت‌وگوهای هسته ای است بر زندگی تک‌تک ایرانیان. اینکه ایران باید هر سال، تنها برای انبوه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی‌اش، یک میلیون فرصت شغلی به وجود بیاورد، و اینکه تحریم تنها به سود کشورهایی مثل ترکیه و امارات و عربستان تمام می‌شود که جای ایران را پر کرده‌اند.

به جز رقبای منطقه‌ای، چه کسانی در داخل کشور از تحریم ایران سود می‌برند؟

طی سی و چند سال گذشته و به خصوص در سال‌های اخیر در رابطه با پرونده هسته‌ای، گروه‌های مافیایی نیرومندی در داخل ایران از انزوای کشور سود برده‌اند و اینها در شرایط فعلی با تمام امکانات خود علیه مذاکره‌کننده‌های ایرانی بسیج شده اند.

با رفع تحریم، با عادی شدن وضعیت بین‌المللی کشور، دکان دلالان تحریم بسته می‌شود و اینها از همین می‌ترسند.

در عوض می‌بینیم که همه نیروهای زنده کشور، محافل کسب و کار، سرمایه‌گذاران و کار آفرینان، بی‌صبرانه به پایان تحریم‌ها چشم دوخته‌اند.

روز دوشنبه در پی پخش گزارش‌هایی در مورد لغو احتمالی تحریم در عرصه «سوییفت»، بازار بورس جان گرفت. چه بنگاه‌هایی از انتشار این گزارش‌ها استفاده کردند؟

«سوییفت» مرکزی است در بروکسل که به هزاران بانک در دویست کشور جهان امکان می‌دهد با هم ارتباط بگیرند.

ایران، به دلیل تحریم، از خدمات سوییفت محروم شده و به همین علت مبادلاتش با دنیا از طریق نظام بانکی بین‌المللی فلج شده است.

روز دوشنبه با انتشار گزارش‌های مربوط به امکان لغو تحریم در زمینه «سوییفت»، معامله سهام بانک‌ها به سرعت اوج گرفت و شاخص کل سهام هم بالا رفت. یک بار دیگر معلوم شد بازارهای ایران چقدر به گزارش‌های مربوط به پرونده هسته‌ای و تحریم ایرانحساس هستند.
 

farda,radio
 

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد