مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 30.08.2014

افزایش عملیات نظامی رژیم اسلامی در عراق ابزاری برای توسعه همکاری با حکومت امریکا

 سعید صالحی نیا



Salehinia@aol.com

28 آگوست 2014

مقدمه:

بحران خاورمیانه و خصوصا عراق، برای مردم بدبختی و خونپاشی بدنبال دارد اما برای جناح های ارتجاعی درگیر ، "طبعات" و سودهای عدیده ای ! همیشه اینطور بوده! بالائیها بر بستر بدبختی اکثریت ، کیسه ها پر کرده اند و زندگیها ساخته اند.

یکی از طبعات "مثبت" این بحران انسانی ، تلاش دوجانبه حکومت اسلامی ایران است و حکومت امریکا برای توسعه روابط "حسنه" که سالهاست پشت پرده در حال رشد است و زیر گرد و خاک جنگهای زرگری ظاهری به پیش می رود.سابقه همکاریهای نظامی رژیم اسلامی با حکومت امریکا در عراق و افغانستان شاید به چند دهه برسد.حکومت امریکا به رژیم اسلامی بعنوان یک منبع "غیبی" نگاه می کند که سر بزنگاه مددکار اوست. تضادهای ظاهری به کنار گذاشته می شود و "منافع مشترک" روی میز قرار می گیرد.

صحنه بحران عراق ، درگیری داعش بعنوان یک نیروی از کنترل خارج شده که حتی به مرزهای خود قانع نیست و از حوزه تعیین شده اش هم می خواهد بیشتر تصاحب کند، ابزاری است برای دور جدید "همکاریها" بین رژیم اسلامی و حکومت امریکا. در این مقاله کوتاه تلاش می کنم بر اساس اطلاعات منتشر شده که طبیعتا بسیار ناچیزتر از واقعیت است به عرصه هائی از این "همکاری" نوظهور اشاراتی داشته باشم:


(1)سابقه "اظهارات علنی" بین وزرای خارجه رژیم و حکومت اوباما در موضوع داعش:


از چند ماه پیش ، جواد ظریف وزیر خارجه رژیم اسلامی از امکان همکاری رژیم اسلامی با حکومت امریکا در مقابل داعش "به شرط رفع موانع مذاکرات هسته ای" ، علنا صحبت بمیان آورد(4) . جان کری هم بعد از یکی دوماهی بطور متقابل ، "همکاری بین حکومتش با حکومت ایران را رد نکرد و اعلام کرد که "باید دید این عرصه را ایران چگونه جلو می برد"(5).

در کانتکس وسیعتر ، چرخش حکومت اسلامی در پذیرش پائین کشیدن مالکی و تایید پروژه حکومت اوباما در بازسازی حکومت مرکزی عراق ، گام مهم سیاسی بود که "همکاری بین رژیم اسلامی و حکومت امریکا" را وارد مرحله جدیدی کرد. زمینه های همکاریهای بیشتر دارد شکل می گیرد!


(2) نیاز دو حکومت اسلامی ایران و حکومت امریکا به "گسترش همکاریها در بحران عراق"


همانطور که در مقالات قبلی هم توضیح دادم، حکومت امریکا در وضعیتی نیست که بتواند مجدد لشگر کشی وسیع در عراق بکند.بحران وسیعی گریبانگیرش هست. بارها علنا اعلام کرده که برنامه اش اینست که بخش "هوائی" مبارزه با داعش را به عهده داشته باشد و به "سربازان منطقه ای" برای پیشبرد جنگ زمینی تکیه کند. این "سربازهای زمینی" بطور علنی عبارت بودند از سربازان حکومت مرکزی عراق و "پیشمرگه ها"! اینها مرتب دارد توسط اوباما اعلام می شود. اما ایا این دو ستون زمینی برای مبارزه با داعش کافیست؟ منابع پنتاگون حتی در این مورد تردید دارند! لذا حکومت اوباما می داند که برای دهنه زدن به داعش در مرحله جدی تر لازم است از نیروهای رژیم اسلامی استفاده شود!

از سوی دیگر، حکومت اسلامی هم از جهت نیازش به پایان دادن به تحریمها و پیشبرد مذاکرات هسته ای و هم تقویت مواضعش در عراق و خاورمیانه و حتی دهنه زدن به طرح بالکانیزه کردن ایران و حقظ ثباتش، لازم دارد با حکومت امریکا حداقل پشت پرده به توافقهای استراتژیک تر برسد.

لذا همانطور که می بینید هردوی این جناح ها لازم دارند حول محور "داعش" با هم "همکاری" کنند! منافع بلند مدت تر اینها اقتضا دارد.


(3)نمونه های عینی پیشروی دخالت نظامی رژیم اسلامی در عراق زیر نظارت حکومت امریکا:


از چند ماه پیش اخبار ورود نیروهای نظامی سپاه پاسداران به شمال عراق منتشر شد(3). در کنار این اخبار ، بتدریج اخبار اراسال اسلحه به نیروهای بارزانی منتشر شد و همین جناب وزیر خارجه ایران با جناب بارزانی عکسهای رنگی گرفتند و بارزانی رسما از حکومت اسلامی برای کمکهایش تشکر کرد(2). ارسال اسلحه و نیروهای محدود گسترش یافت و خبرگزاری وردلد تریبون و العربیه اخیرا اعلام کردند که لشگر 81 رژیم اسلامی که سابقه سرکوب و کنترل نظامی غرب ایران را دارد وارد عراق شده .این لشگر به همراه خود تانکهای سنگین و هلیگوپترهای تهاجمی را هم وارد عراق کرده است. اینها علائم عملی ورود وسیعتر رژیم اسلامی به بازی جناح های ارتجاعی در عراق است. حکومت امریکا از این تحولات قطعا اطلاع دارد و بنا به یافته های بالا از این حرکات استقبال هم می کند. اخبار حاکیست که نیروهای لشگر 81 بطور عملی وارد جنگ بین داعش و نیروهای بارزانی شده اند و جبهه نیروهای پیشمرگه را در محور جلولا دارند تقویت می کنند. این لشگر سابقه سرکوب جنبش کردستان ایران را دارد اما سیاست است دیگر!


خلاصه:


بر اساس یافته های بالا می شود فاز جدیدتر همکاریهای رژیم اسلامی با حکومت امریکا را شاهد بود."فتنه داعش" بهانه خوبیست برای توسعه این همکاریها. حکومت امریکا برای دهنه زدن به داعش به نیروی زمینی رژیم اسلامی نیاز دارد و حکومت ایران هم در این بحران دنبال اهداف تاکتیکی و استراتژیک خود برای تثبیت خود قدم به جلو می گذارد. شاهد صحنه های جدیدتری هستیم. این هشداری است به انها که پشت بارزانیها نغمه "کردستان مستقل" را ساز می کردند و از بارزانیها قهرمانان ازادی کردستان می ساختند!



منابع دیگر:

(1)گزارش هایی از اعزام لشگر81 زرهی ارتش ایران به شمال عراق(العربیه)

http://farsi.alarabiya.net/fa/iran/2014/08/27/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%84%D8%B4%DA%AF%D8%B1-81%D8%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%88-%D9%87%D9%84%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D9%BE%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%A7%D8%B9%D8%B2%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-.html?%3F%3F%3F

(2)کمکهای رژیم اسلامی ایران به بارزانی "در مبارزه با داعش"

http://www.worldtribune.com/2014/08/27/iran-first-supply-weapons-iraqi-kurds-war-isil/

(3)حضور 5000 سرباز سپاه پاسداران رژیم اسلامی در مقابل داعش از ماه جولای 2014

http://www.worldtribune.com/2014/07/18/quds-force-said-directing-iranian-ops-isil-iraq/

(4)"ایران می تواند به حکومت امریکا در مبارزه با داعش کمک کند اگر تحریمهای اتمی از ایران برداشته شود(جواد ظریف وزیر خارجه رژیم اسلامی)

http://www.businessinsider.com/iran-offers-help-with-isis-if-us-lifts-nuclear-sanctions-2014-8

(5)سخنان جان کری در موضوع همکاری رژیم اسلامی با حکومت امریکا در مقابل داعش

http://www.cnn.com/2014/06/16/world/meast/iraq-unrest/

 

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد