مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 16.08.2014

اگر من را کشتند کدام عکسم را منتشر می‌کنند؟

 اعتراض سیاه پوستان امریکا به نحوه پوشش اخبار آنها در رسانه‌ها


کمی پس از شلیک مرگ آفرین پلیس امریکا به یک نوجوان سیاه پوست در ایالت میسوری، اعتراضات در ابتدا در این ایالت و سپس در بسیاری از شهرهای امریکا به نحوه برخورد پلیس این کشور با امریکایی های سیاه پوست بالا گرفت. در این میان صدها نفر نیز به نحوه پوشش خبر کشته شدن این جوان ساه پوست توسط رسانه های امریکا اعتراض کردند. کاربران توییتر به انتشار عکسی از این جوان سیاه پوست کشته شده که به نوعی عنوان میکرد این نوجوان عضو یک دار و دسته خلاف کار بوده تا یک "قربانی"اعتراض کرده اند. در این کارزار توییتری کاربران دو عکس متفاوت از خود متنشر میکنند و این سوال را مطرح میکنند اگر امروز کشته شوم کدام عکس من توسط رسانه ها منتشر میشود؟ یکی از این تصاویر ظاهری "موجه"و بی گناه دارد و دیگری نه چندان



بسیاری از رسانه های امریکایی از میان عکس های مختلفی که در صفحه فیسبوک مایکل براون دیده بودند عکسی را انتخاب کرده بودند که انگشتان دستش به نوعی بود که برخی مدعی شده بودند نمادی از گروه های خلاف کار است و برخی البته بعدها مدعی شدند نمادی از صلح است. با بالاگرفتن اعتراضها در شبکه های اجتماعی رسانه ها مانند شبکه تلویزیونی ان بی سی نیز عکسی که برای پوشش خبری خود استفاده کردند عوض کردند، آنها اینبار از عکسی استفاده کردند که نوجوان قربانی نگاه مهربانی به دوربین دارد.


دو تصویر متفاوت که شبکه ان بی سی برای انتشار انتخاب کرده است دیده میشوند


بحث انتخاب تصاویر و عکس ها در رسانه های امریکا برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی این کشور بار اولی نیست که به راه افتاده است.
در سال 2012 نیز در پی قتل یک نوجوان سیاه پوست دیگر به نام تریون مارتین توسط فردی که مدعی شد وی "مشکوک"بوده است بسیاری از رسانه های امریکا عکسی از مارتین کم سن و سالتر منتشر کردند که در حال خندیدن بود و برخی دیگر نیز عکسی از وی منتشر کردند که وی یک سوییشرت به تن دارد و کلاه لباس خود را به نوعی بر سرش قرار داده که صورتش مشخص نیست و ظاهر مانند خلافکارها دارد. انتخاب این دو عکس متفاوت در رسانه های مختلف به بحثی بزرگ در میان روزنامه نگاران در امریکا بدل شد چرا که انتشار هر کدام از این تصاویر میتوانست تصوری از بیگناهی و یا گناهکار بودن این نوجوان به وجود بیاورد.

rfi

 

کشته شدن مایکل براون سیاه پوست به دست پلیس با دستهای بالا و غیر مسلح از چند روز پیش اعتراضات خشونت آمیزی را در فرگوسن سبب شده است. مراسم یاد بود و گردهم آیی‌های مشابهی همراه با روشن کردن شمع، در نیویورک، بوستون، دیترویت، شیکاگو و چندین شهر دیگر آمریکا برگزار شد. اریک هولدر، دادستان کل آمریکا، گفته است که استفاده از تجهیزات و خودروهای نظامی جهت مقابله با اعتراضات مردم در فرگوسن پیامی متناقض به مردم داده است. روز گذشته، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز گفت بهانه‌ای برای اعمال زور بیش از حد لازم توسط پلیس وجود ندارد. آقای اوباما اشاره کرد که پلیس فدرال آمریکا و وزارت دادگستری همراه با پلیس محلی تحقیقات جدی درباره این حادثه را شروع کرده‌اند.


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد