مقاله

 

 

تاریخ انتشار:25.09.2014

آغاز تهاجم حکومت امریکا و "متحدین" به سوریه چه اهدافی را دنبال می کند؟

از: سعید صالحی نیا

salehinia@aol.com

24 سپتامبر 214

مقدمه:

مرحله دوم حملات حکومت امریکا و "متحدینش" در اروپا، استرالیا و کشورهای عرب منطقه با بمباران و موشک باران هماهنگ شده به 14 منطقه تعیین شده در خاک سوریه آغاز گردید. گفته می شود 8 منطقه مورد حمله ربطی به گروه داعش نداشته و گروه موسوم به "خراسان" را که ظاهرا از متحدین القاعده هست را هدف گرفته است.(3)

مواضع مورد حمله از دید رهبران پنتاگون شامل پایگاههای اموزشی ، پایگاههای تدارکاتی و مراکز ارسال نیرو و مهمات به خاک عراق گزارش شده اند.اطلاعات لازمه برای این حملات از سوی پروازهای شناسائی و نهادهای اطلاعاتی از جمله حکومت های عرب از قبل مناظق مورد حمله را مشخص کرده بودند.

حمله به 8 مرکز گروه ناشناخته "خراسان" در شمال سوریه بنا به ادعای حکومت امریکا توسط خود نیروهای امریکائی و بر طبق اطلاعت داخلی امریکا مبنی بر فعال بودن این گروه در توطئه بر علیه امنیت داخلی امریکا انجام شد.

متحدین حکومت امریکا از جمله حکومت فرانسه و 5 حکومت عربی منطقه یعنی عربستان، قطر، امارات متحده،بحرین و اردن اعلام شده اند.

این حمله ظاهرا با اطلاع حکومت اسرائیل و هماهنگی آن انجام شده و احتمالا تامدا حکومت اسرائیل در عملیات نظامی شرکت داده نشده جهت حفظ "متحدین عرب" حکومت امریکا!

بر طبق گزارشات ابتدائی این حملات موفق اعلام شده و هنوز ارزیابی خسارات وارده به نیروهای داعش و "خراسان" ادامه دارد.

اینها اطلاعاتی است که براحتی می شود در مدیای بین المللی یافت.سوال اینست که این عملیات که ظاهرا ادامه خواهد داشت چه اهداف گوتاه مدت و بلند مدتی را می تواند در برگیرد؟ این نوشته کوتاه به این سوال مشخص خواهد پرداخت:

 

(1)اهداف "اعلام شده" حملات به خاک سوریه:

 

سیاست همیشه دارای لایه ها بوده.هرگز نمی شود به لایه سطحی و اعلام شده یک حرکت سیاسی اکتفا کرد.از سوی رهبران حکومتهای حاکم بر دنیا ، حرکتهای سیاسی دقیقا مثل حرکات شطزنج است.تاکتیکها و استراتژیها را دنبال می کند.اهداف اعلام شده گاها بسیار گول زنک هستند.بسیار دورند از واقعیت اهداف و حتی اهداف هم با نتیجه واقعی عملکردها گاها خوانا نیستند.یعنی چیزی خواسته می شود اما چیزی ناخواسته همراه دارد!

حکومت امریکا اعلام می کند که هدفش در ورود به خاک سوریه زدن ضربه قطعی به فرقه داعش و سایر گروههای تروریستی اسلامی است.می گوید هدفش نابودی خطر تخریب تمدن و نابودی منطقه خاورمیانه و پایان دادن به خطر امنیتی این گروهها برای ثبات غرب و تمدن در امریکا و اروپاست. بواقع تصویری که داده می شود اینست که یک جنگ جهانی در شرف وقوع است که سمت شرش فرقه داعش است و سمت خیرش حکومت امریکا و "متحدینش" در غرب و منطقه خاورمیانه! اینست انچه در مدیا اعلام می شود.

حکومت امریکا اعلام می کند که قصد لشکر کشی زمینی به منطقه خاورمیانه را ندارد و از طریق ایجاد بلگوی مشابه بلوک دور قبلی تهاجم به خاورمیانه در اوایل سالهای 2000 قرار دارد اینبار بدون درگیری وسیع نظامی که برایش خرج اقتصادی و سیاسی دارد به این شر داعش پایان دهد.

 

(2) ابعاد واقعی "شر داعش" چقدر است؟

 

در مدیای غرب طی چند ماه با تکیه بر صحنه های جنایتکارانه ای که خودش داعش برای مدیا می فرستد، یک جو روانی وسیع دامن زده شد. یک جو روانی در سطح جهان و خود کشورهای غربی . این جوسازی هدفش این بود که ترس و تنفر از این فرقه را خوب دامن بزنند.این فرقه را یک جریان خطرناک جهانی بدانند که کل بشریت را مورد هدف قرار داده.دقیقا کاری که در مورد صدام حسین انجام دادند زمانی که داشتند زمینه چینی می کردند برای حمله نظامی.

اما ایا این فرقه داعش واقعا همان اندازه هاست؟ حتی نزدیک اندازه ارتش صدام حسین است؟آیا اینها واقعا توان نظامی یک حکومت جا افتاده و ارتش کلاسیک را دارا هستند؟ تحمین های منتشره این این "رامبوهای مسلمان" عدد تخمینی زیر 40 هزار نفر است! مقایسه کنید به بخشی از ارتش صدام که در بیابانهای کویت نزدیک صد هزار نفرش را تارومار کردند!

از دید من ، گذشته از درنده بودن این فرقه، انچه از این فرقه در مدیای غرب تبلیغ شده ، خوانئی واقعی با اندازه هایش ندارد.نوعی صحنه سازی هالیوودی قابل مشاهده است.اما راستی چرا؟ ایا پشت این هیاهوی "نابود باد داعش" حکومت امریکا و غرب اهداف بلندمدت تری را دنبال می کنند؟

 

(3) اهداف بلند مدت تری که ممکنست "لحاظ" شده باشد:

 

از انجا که بین اندازه واقعی خطر فرقه داعش و سازمانی که حکومت امریکا به حرکت اورده معادله ای نیست، سوال این خواهد بود که چرا اینهمه صحنه سازی؟ درست است که داعش جنایتکار است و متدهای بسیا ر کثیف را ارائه داده.اما  این هجوم سراسری و سازماندهی متحدین منطقه ای و جهانی برای چیست؟

من فکر می کنم حکومت امریکا دارد تلاش مجددی می کند برای کسب کنترل بر منطفه خاورمیانه.کنترلی که بعد از بیرون کشیدن لشگرش از دست داده بود. اما متدهای بکار رفته ، اینبار متفاوت است.در فضای متفاوتی دارد این استراتژی را پیش می برد. اهدافش هم چند جانبه تر است. برخی از اهداف ممکنه:

الف: بازپس گیری کنترل بر عراق و منطقه خاورمیانه

ب: قطع کنترل رژیم اسلامی ایران و متحدینش در منطقه خاورمیانه و جلو بردن سیاست سرنگونی بشار اسد از طریق تقویت جریانات پروغرب در سوریه

ج: تقویت اتحاد "عرب" و زیر کنترل در آوردن محور عربستان – قطر بطور اخص

د: تمرین نوعی همکاری عملی با رژیم اسلامی ایران در جهت استراتژیک رام کردنش در حین حفظ سیاست مهار

ه:استفاده از مومنتوم موجود در خاورمیانه برای فشار بر رقبای جهانی (مثلا کمپ روسیه –چین)

ز: دهنه زدن به بحران جهانی سرمایه و بحرانهای داخلی سیاسی درون کشورهای غربی

(4)افق پیش رو

 

به نظر نمی رسد مدت طولانی طول بکشد تا فرقه داعش را دست به سر کنند و روانه سوراخها و غارها کنند. همانکه وقتی کارشان در افغانستان گره خورد با طالبان کردند. داعش به قرار دادن ارتش کلاسیک و زمینی طعمه بسیار ساده ای است. اساسا ارتشهای کلاسیک توانائی مقابله با ارتش امریکا را ندارند.داعش فاقد پوشش هوائی است و اصلا برای ارتش امریکا یک هدف جدی و خطرناک محسوب نمی شود. لذا "فاز" مبارزه نظامی با داعش بنظر نمی رسد زیاد طول بکشد.ارتش صدام را طی چند هفته به زانو در اوردند و در بیابانها سوزاندند داعش بسیار ناتوانتر از ارتش صدام است.

لذا فاز نظامی کنونی دیر نخواهد انجامید. داعش و فرقه های مشابه به هسته های در حال فرار و مخفی شدن به عقب خواهند نشست.مسئله اما اینده عراق و سوریه و ژئوپولتیکی است که طراحان سیاست غرب و امریکا در حال طرح ریزیش هستند. در شرایطی که نیروی اجتماعی مترقی در این منطقه هنوز ظاهر نشده ، ترکتازی حکومت امریکا و متحدینش بیشتر خواهد شد.ورود مجدد حکومت امریکا معادله را بیشتر به ضرر قدرت منطقه ای رژیم اسلامی و متحدش بشار اسد چلو خواهد کشید.

نتیجه نهائی دعوای غرب با داعش با هر پشت صحنه ای که داعشیزم را بوجود آورده به سود نظام امپریالیستی غرب و در رئسش حکومت امریکاست.

 

منابع دیگر:

(1)آغاز حملات هوائی محدود حکومت امریکا در عراق چه اهدافی را دنبال می کند؟(سعید صالحی نیا)

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/680-آغاز-حملات-هوائی-محدود-حکومت-امریکا-در-عراق-چه-اهدافی-را-دنبال-می-کند؟

(2)آرشیو مقالات اخیر این نویسنده در موضوع بحران عراق:

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١٤/693-آرشیو-مقالات-اخیر-این-نویسنده-در-موضوع-بحران-عراق

(3)برخی منابع در مورد اغاز حملات حکومت امریکا و "متحدینش" به سوریه:

http://www.washingtonpost.com/world/us-attacks-islamic-state-in-syria-with-five-middle-east-partners/2014/09/23/b78ad7e8-c8f2-4aa8-aaa7-ec92572f6716_story.html

http://www.independent.co.uk/news/world/live/syria-air-strikes-us-launches-attack-on-isis--live-9750101.html

http://www.cbsnews.com/videos/u-s-arab-aircraft-attack-isis-targets-in-syria/

http://www.latimes.com/world/middleeast/la-white-house-allies-syria-isis-20140923-story.html

(4)پیام سیاسی حملات هوایی غرب در سوریه (اسماعیل هوشیار)

http://www.tipf.info/payame,siyasi,agaze,hamalat.htm

 

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد