مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 07.10.2015


ورود نیروهای روسیه-چین-رژیم اسلامی ایران به سوریه علامت توافق یا گسترش رویاروئی؟

سعید صالحی نیا


salehinia@aol.com
5 اکتبر 2015
مقدمه:


کمتر از یک هفته است که خبر انتقال نیروهای هوائی روسیه و آغاز بمباران هواپیماهای روسیه به سر تیتر اخبار منطقه خاورمیانه تبدیل شده. تحلیلهای ضد و نقیضی در مورد ماهیت و اهداف این حرکت ارائه شده.در کمپ اپوزسیون ایرانی برخی از حامیان "بلوک شرق"یرو دست می شکنند و سینه می زنند برای حمایت از حملات نظامی روسیه و مدعی هستند این کار باعث سرکوب واقعی داعش می شود و موقغیت حکومت امریکا و غرب را ضعیف می کند. اینها البته به ما پاسخ نمی دهند که ایا روسیه وارد سوریه شده تا با داعش بجنگد یا اهداف دیگری را دنبال می کند؟ نمی گویند که چرا بطور همزمان از ورود بیشتر نیروهای پیاده رژیم اسلامی ایران خبر می رسد؟ این همزمانی همکاریهای روسیه و ایران و پیوستن نیروهای هوائی چین در این ماجرا چه اهدافی را دنبال می کند؟


دو نظریه اصلی در این میان وجود دارد:


اول: روسیه و چین و رژیم اسلامی واقعا امده اند تا داعش را بزنند و بشار اسد را محکم کنند و سیاستشان مخالف سیاست حکومت امریکا و غرب است.بواقع یک رویاروئی وسیع در حال شکل گیری است.

دوم: ورود روسیه و چین و رژیم اسلامی به بهانه حمله به داعش و در حمایت از بشار اسد با توافق حکومت امریکا و غرب انجام می شود و نتیجه تجدید نظر سیاست خارجی امریکا و کشورهای غربی نسبت به بحران سوریه است.

من ظرفدار نظریه دوم هستم و فکر می کنم کلیت این حرکات نشان از تکمیل سناریوی خاورمیانه جدید است که هدفش برسمیت شناختن حکومت بشار اسد است به قیمت برسمیت شناختن حکومت داعش و تجدید ساختار کشور سوریه به سه منطقه و سه کشور در موازات طرح خاورمیانه جدید که بالکانیزه کردن این منطقه است.

(1)علائم بازنگری در برخورد به بشار اسد در حکومت امریکا و ارتباظش با توافق با رژیم اسلامی:

اول:


در مقالات قبیلیم توضبیح دادم که "طرح توافق هسته ای با رژیم اسلامی" بخشهای غیر علنی دارد و این بخشها مربوط است به نقش ایران در استراتژی حکومت امریکا و حکومتهای اروپا در خاورمیانه. اینها توافق کرده اند که رژیم اسلامی در تنظیم سیاستهای استراتژیک اینها نقش بازی کند و از جمله در صحنه های افغانستان، عراق و سوریه.


حکومت امریکا و غرب متوجه شده که نمی تواند به تنهائی نقشه های خود را عملی کند و قدرت گیری ابر قدرت منطقه ای عربستان هم نتوانست اهداف این حکومت را برآورده کند.کشاکشهای منطقه ای در یمن نشان داد که رژیم اسلامی باید بازی داده شود و توافق هسته ای بواقع ابزاری بود برای توافقهای استراتژیک.


دوم:


از سوی دیگر، تجربه عراق به حکومت امریکا نشان داد که سرنگون کردن بشار اسد به تقویت نیروهای اسلام سیاسی و نا امن کردن منطقه کمک می کند . همانطور که در عراق سقوط صدام برای حکومت امریکا و غرب مسئله ساز شد، اینها به این نتیجه رسیدند که سقوط بشار اسد به نفع اینها در کوتاه مدت و میان مدت نیست.


اگر حرفهای حکومتیان امریکا و نظایان امریکا حتی دعواهای انتخاباتی اینها را بدقت گوش کنید می بینید که حتی جمهوریخوهان امریکا به صراحت گفته اند که رفتن بشار اسد به نفع سیاست خارجی امریکا نیست!


بر اساس دو واقعیت بالا وبنظر می رسد که ورود نیروهای روسیه-چین و رژیم اسلامی بخشی از توافق استراتژیک بین بلوک حکومت امریکا-غرب با بلوک روسیه-چین می باشد و نه بتوعی "سرکشی و تهاجم سیاسی روسیه در مقابل حکومت امریکا!" انطور که عده ای می پندارند.

(2)تنظیم روابط ابر قدرتهای جهانی و منطقه ای در سوریه:

همانطور که گفتم هدف ورود روسیه و چین و نیروهای زمینی حکومت اسلامی ایران اینست که به بهانه مبارزه با داعش حکومت بشار اسد را محکم کنند.شورشیان مخالف بشار اسد را سرکوب کنند و منطقه امن حاشیه غرب سوریه برای حکومت بشار اسد بسازند. البته در این میان ضرباتی هم به داعش خواهند زد تا دنیا فکر کند که هدف داعش است! همانطور که حکومت امریکا هم با همین پز در منطقه سوریه وارد شد!


داعش قرار است در منطقه شرق سوزیه و غرب عراق ماندگار شود. این حکومت برای استراتژی خاورمیانه جدید اهمیت محوری دارد.حول این حکومت داعش قرار است سوریه و عراق را به کشورهای کوچکتر تقسیم کنند و امپراطوریهای منطقه ای ایران و غربستان هم از این تقسیم بندی سهم ببرند و مناظق نفوذ خود را محقوظ نگه دارند.


ورود روسیه به سوریه از همین الان در امریکا با برخوردی دو پهلو مواجه شده: از سوئی حکومت اوباما "مشکوک" خود را اعلام کرده به اهداف پوتین و از سوئی در سطح نظامی در حال "تنظیم" واحدهای نظامی امریکا و روسیه هستند تا مبادا با هم برخورد کنند!


در عین حال: اخبار حاکی از اینست که از هر 20 حمله هوائی ارتش روسیه فقط یکی متوجه داعش است و بقیه متوجه نیروهای مخالف بشار اسد.همانطور که می دانیم نیروهای داعش علاقه ای به جچجنگیدن با حکومت بشار اسد ندارند و بدنبال تحکیم منطقه خود هستند.

(3) وظیفه چپ و کمونیزم انقلابی –کارگری در این میان چیست؟

از دید من جنبش انقلابی و مدرن در سوریه نمایندگی ندارد و لذا بحث بر سر موضع گیری ما بیشتر بحثی نظریست. کاشکب اینطور نبود.اما این واقعیت مانع این نیست که ما وظیفه خود یعنی روشنسازی این بازار مکاره و نشان دادن راه حل سوم یعنی راه حل مبارزه برای جامعه سکولار ازادیخواه و برابری طلب بکنار بگذاریم و در کنار این قطبهای ارتجاعی مدعی "واقع بینی" و "عمل گرائی" شویم!


بر جنبش اجتماعی که در ایران مبارزه می کند باید بویژه روشن کرد که انچه در سوریه می گذرد نتیجه نسلها دیکتاتوری خاندان اسد و عدم پذیرش حکومت او به استعفا و خواست بر حق مردم سوریه برای جکومت منتخب مردم بود.از سال 2011 جنبش سرنگونی طلب در سوریه نه برای جلو کشیدن اسلامیها بلکه برای نان و ازادی بپا خاست و مرتب سرکوب شد.


وضعیت بحرانی سوریه نتیجه سیاستهای بشار اسد و سرکوب او نتیجه خلاء سیاسی ناشی از نسلها دیکتاتوری و نفوذ حکومتهای ارتجاعی منطقه و امپریالیزم جهانی است.سوریه را دارند بدست مردم سوریه تکه تکه می کنند.


اینها درسی است جدی برای مردم ایران.بدون الترناتیو چپ و مدرن و سکولار که بتواند مبارزه برای مطالبات مشخص را به سوسیالیزم خواهی پیوند بزند جوامع خاورمیانه یک به یک در چنگهای این جانواران سیاسی و فرهنگی دریده خواهند شد.یا سوسیالیزم یا بربریت! این دوراهی منطقه خاورمیانه و جهان معاصر است.


منابع بیشتر:

(1)برخی منابع در مورد ورود نظامی روسیه و چین به سوریه:
جنگنده های چین به نیروهای روسیه در سوریه ملحق شدند:
http://iranglobal.info/node/50647
مخالفان بشار اسد خواهان «اتحاد منطقه‌ای» در برابر اشغال سوریه از سوی روسیه و ایران شدند
http://iranglobal.info/node/50647
اهداف واقعی روسیه در ورود به سوریه:
http://www.abc.net.au/news/2015-10-04/russia-says-it-will-step-up-air-strikes-against-is-targets/6825908

(2)مناظره شماره 31: موضوع: بحران انسانی سوریه
با شرکت سپهرداد گرگین، مادح نظری، سعید صالحی نیا،فرهنگ پویا، مهدی صفائیان با مدیریت : سیمین مجد

http://www.youtube.com/watch?v=yEr-ZPO9hT4&feature=share

(3)مناظره شماره 32: موضوع: سیاست حکومت امریکا در خاورمیانه.

با شرکت: سپهرداد گرگین، سعید صالحی نیا،علی سلیمی با مدیریت: سیمین مجد

https://www.youtube.com/watch?v=_TLqjFVuTvg&feature=youtu.be

(4) مناظره شماره 33 : موضوع: بالکانیزه کردن ایران و پرچم دروغین خق تعیین سرنوشت

https://www.youtube.com/watch?v=c7GzXJhEarw&feature=youtu.be
© 2015 Microsoft Terms Privacy & cookies Impressum Developers English (United States)

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد