مقاله

 

 

تاریخ انتشار:23.11.2014

به زودی در این سینما

 حسن بهگر


بتازگی پس از سال ها بی خبری از مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق، فیلم سخنرانی از وی در یوتوب پخش شده که کنجکاوی بسیاری از جمله مرا برانگیخت که بدان گوش کنم . سخنرانی به موضوعات اخیر سیاسی اشاره دارد و معلوم می شود تازه است ولی فیلم مونتاژی ازعکس ها و فیلم های سال های گذشته است . عکسی هم که از رجوی همراه شده مربوط به چند دهه قبل جوانی بود.


وی در فرازی از سخنرانی خود جنگ عراق با ایران را «جنگ ضد میهنی».نامید ! و گویا اکنون تصور می کند که «روزگار گسترش و قدم بجلو فرا رسیده است»و به همرزمان خود نوید یک عملیاتی نظامی قریب الوقوع می دهد. در این سخنان هیجان انگیز و سرشار از وعده های انتقام و کیفر آمیخته به جملاتی عربی (شاید از قران است ) که با فریاد برادران مجاهد : «می کشم، می کشم آن که برادرم کشت. می کشم ، می کشم آن که خواهرم کشت » (گویا تاکید بر رهبری جنسی ) همراه می شد مرگ را نه تنها نثار کسانی که رای مثبت به ولایت فقیه داده اند بلکه به اصلاح طلبان و خوشخدمت ها و... را مجازات وعده داده می شد و حتا « ملی های پوشالی» و «چپ نماها» هم در امان نماندند! که هیچ عراقی هایی مثل مالکی هم مشمول شدند. این پیام تهدید آمیز آمیخته به کینه و کین خواهی و اصطلاحات مذهبی آغشته به جنگجویی و نفرت و علیه ولایت به اصطلاح یزیدی تاکید براین داشت که مجاهدین در راه خدا مرزبندی سرخ و خونینی خواهند کرد و این که انقلاب خونباری در پیش است و امروز روزقیام است .


این سخنرانی بی اختیار وقایع چند سال پس از انقلاب را که سازمان مجاهدین درآن نقش مهمی داشتند مانند فیلم سینمایی در برابر چشمانم گذاشت .


1- در خرداد ماه 1360جبهه ملی برای جبران مافات اعلامیه ای در مخالفت با لایحه قصاص داد :«هموطنان شرافتمند مردم غیور و آزادیخواه ایران. در شرایطی که همه آزادیهای فردی و اجتماعی توسط هیأت حاکمه مستبد و انحصارگر زیر پا نهاده شده و استقلال مملکت در معرض خطرات جدی قرار دارد... و بالاخره در شرایطی که انقلاب بزرگ ملت را از کلیه هدف های بنیادی خود منحرف کرده‌اند از شما دعوت می‌کنیم که ساعت ۴ بعد از ظهر روز دوشنبه بیست و پنجم خرداد ماه در گردهمایی و راهپیمایی جبهه ملی بانگ اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانیم.»


جبهه ملی برای این تظاهرات که می دانست دارودسته حزب اللهی به آن حمله خواهد کرد برای محافظت از جمعیت دست بدامان سازمان مجاهدین شد و به یکی از اعضای خود ماموریت داد که از آنها مدد بجوید ولی مجاهدین این امر را نپذیرفتند و پس از آنکه خمینی جبهه ملی را مرتد اعلام کرد با این همه جمعیتی بیش از یک میلیون در تهران در حمایت از جبهه ملی شرکت کردندهرچند بنا به روایت رفسنجانی درکتاب «عبور از بحران» حکومت پانسد هزارنفر برای مقابله با این جمعیت بسیج کرده بود. حمله کنندگان مجهز به سلاح گرم بودند . پس از تارومار شدن این جمعیت کلان ، مجاهدین با تظاهرات تک سازمانی خود در 30 و31 خرداد به میدان آمدند که به درگیری خیابانی کشیده شدند و تنها در اطراف دانشگاه تهران حدود ۵۰ نفر کشته، ۲۰۰ نفر مجروح برجا گذاشتند و ۱۰۰۰ نفر از تظاهر کنندگان نیز دستگیر شدند، از شهرستان ها آماری در دست نیست ولی تعداد بسیاری از دستگیر شدگان اعدام شدند.

2- انفجار در حزب جمهوری اسلامی 7 تیر ماه 1360 که بدنبال آن رسما هفتا و دو نفر و در حقیقت بیش از سد نفر کشته شدند. عامل انفجار هفتم تیر، فردی به نام "محمد‌رضا كلاهی" بود . سازمان مجاهدین مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت .

3- در تاریخ ۸ شهریور ۱۳۶۰ انفجار دفتر نخست وزیری واقع شد که چهار نفر از جمله رجایی و باهنر در آن کشته شدند و چند نفری زخمی گردیدند. عامل این انفجار نیز مسعود کشمیری از اعضای سازمان مجاهدین بود.

4- فروغ جاویدان در تیر ماه ۶۷ شش روز پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت و پایان جنگ که امید می رفت موقعیت برای طرح خواست های مردم که در دوران جنگ امکان عرضه آن نداشت فراهم آید خبر رسید مجاهدین از مرزهای غربی وارد ایران شده و تا حدود کرمانشاه پیش آمده اند.


مسعود رجوی در شب آغاز آن عملیات نیز بسیار هیجان زده و با اعتماد بنفس بود: «براساس تقسیمات انجام شده، ۴۸ ساعته به تهران خواهیم رسید... کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم در حد توان و اشل یک ابرقدرت است؛ چون فقط یک ابرقدرت می‌تواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند... از پایگاه نوژه هم ترسی نداشته باشید؛ هر سه ساعت به سه ساعت دستور می‌دهم هواپیماهای عراقی بیایند و آنجا را بمباران کنند. پایگاه هوایی تبریز را هم با هواپیما هر سه ساعت به سه ساعت مورد هدف قرار خواهیم داد... علاوه بر آن، ضد هوایی و موشک سام ۷ هم که داریم... هوانیروز عراق تا سرپل ذهاب به‌همراه ستون‌ها خواهد بود. از نظر هوایی ناراحت نباشید چون هواپیماهای عراقی پشتیبان ما هستند و تمام ماشین‌ها به صورت ستون حرکت می‌کنند.»


اما کارها بدلخواه ایشان پیش نرفت .ابتدا نیروهای چتر باز را در پشت سر مجاهدین پیاده کردند سپس هواپیما های اف-۴ نیروی هوایی ستون زرهی مجاهدین را بمباران کردند و در ادامه بالگردهای نیروی زمینی ارتش با سلاح های ضد تانک به ستون زرهی مجاهدین یورش بردند. در این هنگام پیشروی مجاهدین متوقف شد. در انتها نیروهای زمینی ارتش و سپاه به باقی مانده نیروهای مجاهدین حمله کردند و مقاومت آن ها را در هم شکستند.نتیجه ۲۰۰۰ نفر کشته، ۱۴۰۰ نفر اعدام‌شدند.


رجوی پیش از حمله اعلام کرده بود که نباید بگذاریم اوضاع آرام بگیرد و قدرت بدست لیبرال ها بیفتد. احتمالا منظور ش رهبران نهضت آزادی بود که ممکن بود به حکومت بازگردند . درنتیجه این حمله بود که رژیم وحشت زده دست به قتل عام زندانیان سیاسی زد که به قتل های سال 67 معروف است .

5- افشاگری های شورای ملی مقاومت در مورد فعالیت های اتمی جمهوری اسلامی ؛ این شورا که از آن به عنوان چهره ی سیاسی سازمان مجاهدین خلق نام برده می شود بارها و بارها توسط افراد شاخص مجاهدین مانند ابریشمچی یا محدثین به افشای سایت های اتمی ایران اقدام نموده است. برهمه روشن است که در این چند سال چه آسیب هایی به جامعه ایرانی وارد آمده است که از حساب بیرون است .


می بینیم که این کارنامه نه تنها به روند آزادی و بهبود اوضاع کمک نکرده بلکه به حاد شدن اوضاع و سرکوب بیشتر در جامعه منجر شده است .


آری رجوی می خواهد این کارنامه خونبار ادامه یابد ولی برای چه ؟ برای چه هدفی ؟


1- آیا باز نومحافظه کاران طرحی دارند؟
2- آیا اسراییل قصد دارد در این آشفته بازار حرکتی بکند؟
3- آیا ظهور داعش ، فکری به سر مقلدان انداخته است ؟
4- ایا عربستان سعودی و شیخ نشین ها پولی نذر کرده اند؟


ناگفته نماند رجوی در پایان از رسم جوانمردی سازمان مجاهدین گفت و اینکه آن شب به رسم حسین در کربلا چراغ ها را خاموش می کند تا آنهایی که نمی خواهند با وی همراه شوندبروند !؟( از کی خروج از صفوف مجاهدین آسان شده است ؟ بسیار خوب ! کجا بروند؟)


از انقلاب تا به امروز پیامدهای عملیات پرزیان و تلخ مجاهدین فقط گریبان خود مجاهدین را نگرفته بلکه نتایج آن برای بسیاری از مردم ایران زیانبار بوده و در راه مبارزه آنان اشکالات جدی ایجاد کرده است.


آیا هنگام آن نرسیده است که پس از اینهمه تجربیات خونبار کمی سرعقل بیاییم و اگر توانی داریم ، به دور از نفرت و انتقامجویی در راهی بکار بیندازیم که بتواند برای مردم آزادی و رفاه ارمغان بیاورد؟

20 نوامبر 2014 برابر 29 ابان 1393
این مقاله برای سایت (iranliberal.com) نوشته شده است و نقل آن با ذکر مأخذ آزاد است
-----

نشانی سخنرانی مسعود رجوی در یوتوب

https://www.youtube.com/watch?v=iKepb5IYDHc
 


________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد