مقاله

 

 

تاریخ انتشار:26.01.2015

آمریکا بخت موفقیت مذاکرات اتمی با ایران را پنجاه درصد اعلام کرد

ناصر اعتمادی


همزمان با مذاکرات دو روزۀ زوریخ میان نمایندگان ایران و آمریکا و همچنین ملاقات یک ساعتۀ وزرای امور خارجۀ آمریکا و ایران در "داووس" کاخ سفید آمریکا بخت موفقیت مذاکرات هسته ای با ایران را در بهترین حالت پنجاه درصد اعلام کرد.


ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، خبر داد که نمایندگان ایران و آمریکا از امروز صبح گفتگوهای شان را بر سر برنامۀ اتمی تهران در زوریخ از سر گرفتند. عباس عراقچی و وندی شرمن سرپرستان تیم های مذاکره کنندۀ ایران و آمریکا در این گفتگوها هستند. هلگا اشمید، معاون فدریکا موگرینی، مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، به نمایندگی پنج قدرت جهانی در این مذاکرات حضور دارد. ایرنا می افزاید که دیروز نمایندگان ایران و آمریکا به مدت پنج ساعت بر سر اختلافات شان با یکدیگر گفتگو کردند.


همزمان با آغاز مذاکرات دو روزۀ زوریخ میان نمایندگان ایران و آمریکا، جان کری و محمدجواد ظریف، وزرای امور خارجۀ آمریکا و ایران، دیشب در حاشیه نشست "داووس" در سوئیس به مدت یک ساعت با یکدیگر گفتگو کردند. وزیر امور خارجۀ ایران به این مناسبت گفته است که تصویب تحریم های جدید از سوی کنگرۀ آمریکا علیه ایران پارلمان این کشور را به سمت اقدامی تلافی جویانه در زمینۀ فعالیت های هسته ای سوق خواهد داد با این تفاوت که بر خلاف رییس جمهوری آمریکا، همتای ایرانی وی، حسن روحانی، قادر نخواهد بود که مصوبۀ مجلس ایران را وتو کند.


در ایران، حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، گفته است که در پی تهدیدهای جدید کنگرۀ آمریکا مبنی بر تصویب مجازات های جدید علیه ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی سرگرم تهیه طرحی هستند که دولت را ملزم به انجام غنی سازی اورانیوم به وسیلۀ نسل جدید سانتریفیوژها می کند.


در این حال، سخنگوی کاخ سفید واشنگتن با انتشار بیانیه ای بخت موفقیت مذاکرات اتمی با ایران را در بهترین حالت پنجاه درصد اعلام کرد. کاخ سفید واشنگتن در این حال هشدار داده که ادامۀ مذاکرات نباید از سوی ایران به عنوان بهانه ای به منظور کاستن از فشارهای دیپلماتیک استفاده شود. کاخ سفید واشنگتن به همین مناسبت نسبت به نفوذ ایران بر شیعیان حوثی یمن ابراز نگرانی کرد که مدت هاست پایتخت این کشور را به محاصره خود درآورده اند و حکومت صنعا را که متحد آمریکاست مجبور به استعفا نموده اند.


طرفین مذاکرات به توافق رسیده‌اند

منصور فرهنگ، کارشناس سیاسی و نماینده پیشین سازمان ملل در ایران در گفت‌وگو با بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه می‌گوید که مسائل اقتصادی ناشی از تحریم‌ها در ایران، جمهوری اسلامی را ناگزیر به پذیرش توافق با غرب خواهد کرد.


به گفته وی اکنون نیز طرفین در این مذاکرات، حتی در مورد مدت زمان قطعنامه نهایی هم به توافق رسیده‌اند و اکنون فقط سوال این است که آیا چنین توافقی با نشانه‌هایی از عادی سازی روابط ایران و آمریکا همراه خواهد بود یا تقابل این دو کشور ادامه خواهد یافت؟


این کارشناس تاکید می‌کند که از قراین و سخنرانی‌های آقای خامنه‌ای و نزدیکان او چنین برمی‌آید که رهبر جمهوری اسلامی خواهان پایان بحث‌های هسته‌ای و لغو تحریم‌هاست، اما نمی‌خواهد قبح خصومت میان دو کشور شکسته شود.


وی تاکید می‌کند که اکنون مشکل اصلی مشکلات سیاسی میان ایران و آمریکاست و ربط چندانی به بحث مذاکرات هسته‌ای ندارد.


rfi


عراقچی: مذاکرات اتمی ايران و سه کشور اروپايی پنجشنبه در استانبول برگزار می شود


مذاکرات دو روزه اتمی مقام های ايران و آمريکا در روز شنبه چهارم بهمن در زوريخ به پايان رسيده است و قرار است مذاکرات کارشناسان ايران و سه کشور آلمان، بريتانيا و فرانسه نیز ۹ بهمن ماه در استانبول برگزار شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عباس عراقچی، معاون وزير امور خارجه ايران روز شنبه گفته است:«هيئت مذاکره کننده ايران روز پنج شنبه در استانبول در سطح معاونان و کارشناسان با نمايندگان آلمان، فرانسه و انگليس درباره موضوع هسته ای گفتگو می کند. »

در همين حال به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، مذاکرات بين هيات ايرانی به رياست عباس عراقچی و هيات آمريکايی به رياست وندی شرمن ، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا پس از دو روز مذاکره شنبه به پايان رسيد .

طبق اين گزارش در اين مذاکرات هيات های مذاکره کننده موارد اختلافی بر سر برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرار دادند.

پس از ان که ايران و آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين،‌روسيه و آلمان،‌ گروه ۱+۵، نتوانستند بر سر مهلت مقرر به توافقی جامع بر سر حل مناقشه هسته ای ايران دست يابند، اين مذاکرات به مدت هفت ماه تمديد شد.

چگونگی رفع تحريم ها،‌ظرفيت غنی سازی و تعداد سانتريفيوژهای ايران از جمله مسايل مورد اختلاف بين ايران و گروه ۱+۵ است.

«ورود به جزييات به معنی حصول توافق قطعی نيست»

در همين حال، عباس عراقچی در گفت وگو با واحد مرکزی خبر با اشاره به اينکه فضای مذاکرات سازنده است و بحث های مفيدی شکل گرفته، گفته است: با اين حال هر دو طرف نگرانی و اختلاف نظر هايی دارند که جدی است، اما تلاش بر اين است که همه اين ها را به يک تفاهم مشترک نزديک کرد.

معاون وزیر امور خارجه ایران با بيان اينکه «ورود به جزييات به معنی حصول توافق قطعی نيست،» اضافه کرده است: ما در موقعيتی هستيم که جزييات و کليات بايد با هم بررسی شوند. همه جزييات بايد روشن شود و طرفين در موقعيتی قرار بگيرند که بتوانند درباره کليات و اصل موضوع تصميم گيری کنند.

عباس عراقچی با اشاره به این که« مذاکرات شکل جدی و مستقيم به خود گرفته» ابراز امیدواری کرده است که این مذاکرات باعث نزدیکتر شدن دیدگاه ها شده و اختلافات حل شود.

farda,radio

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد