مقاله

 

 

تاریخ انتشار:19.04.2015

اوباما: توافق هسته‌ای با ایران یک «معاهده رسمی» نخواهد بود


باراک اوباما، ریيس جمهوری ايالات متحده آمريکا، می‌گويد که توافق احتمالی نهايی با ايران، يک «پيمان رسمی» نخواهد بود. وی همچنین گفته است که طرح بررسی توافق احتمالی ایران توسط کنگره را امضاء می‌کند.


آقای اوباما روز جمعه ۲۸ فروردين در يک کنفرانس خبری مشترک با نخست وزير ايتاليا در کاخ سفيد، گفت که روسای جمهوری آمريکا قادر بوده‌اند تا به توافقات سياسی با کشورهای ديگر دست يابند، بدون آنکه کنگره اين توافقات را تاييد کند.


پیش از این نیز ۴۷ سناتور جمهوری‌خواه در نامه‌ای سرگشاده به رهبران ايران هشدار داده بودند که بر اساس قانون اساسی آمریکا، هرگونه توافق هسته‌ای با دولت ایالات متحده بدون نظر موافق کنگره، صرفا یک «توافق اجرایی» خواهد بود که رئیس جمهور بعدی می‌تواند آن را لغو کند.


به گزارش زنده تلويزيون سی‌ان‌ان، ریيس جمهوری آمريکا افزود «نگرانی اصلی» او درباره توافق هسته‌ای احتمالی اين است که اگر جمهوری اسلامی به آن عمل نکند، ايالات متحده «نمی‌تواند کار خاصی انجام دهد تا تحريم‌ها مجددا آغاز شوند».


اين در حالی است که باراک اوباما در سخنانی بلافاصله پس از تفاهم اوليه لوزان گفته بود که پس از توافق نهايی و احتمالی، «تسهيلاتی به طور مرحله‌ای» درباره تحريم‌های آمريکا و سازمان ملل متحد عليه ايران اعمال خواهد شد اما در صورت پايبند نبودن ايران به تعهداتش «اين تحريم‌ها فورا به جای خود باز خواهند گشت».


مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ هفته آینده در وین از سرگرفته می‌شود


اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه ۲۷ فروردین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت‌ جهانی هفته آینده در شهر وین از سر گرفته می‌شود. ایران و گروه پنج به علاوه یک باید تا پایان ماه ژوئن به توافق جامع و نهایی دست پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این بیانیه عنوان می‌کند که هلگا اشمیت، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در روزهای ۲۲ و ۲۳ آوریل با عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران در پایتخت اتریش دیدار خواهد کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، هم از قول یک دیپلمات ایرانی نوشت که این دور از مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در سطح معاونان و کارشناسان هیات‌های دو طرف برای شروع نگارش متن توافق جامع انجام خواهد شد.

این دیپلمات اما زمان شروع این دور از مذاکرات هسته‌ای را سه‌شنبه آینده، اول اردیبهشت عنوان کرده است.

وی همچنین گزارش‌ها درباره برگزاری دور دیگری از مذاکرات در نیویورک و در حاشیه برگزاری کنفرانس بازنگری در ان‌پی‌تی را تایید کرد و گفت که این مذاکرات «به احتمال قوی دو هفته دیگر» خواهد بود و «در سطح معاونان و کار‌شناسان» نیز برگزار می‌شود.


ژنرال دمپسی: گزینه نظامی علیه ایران همچنان به قوت خود باقی است

رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به تهران هشدار داد که علی‌رغم تصمیم مسکو برای انتقال سامانه موشکی اس – ۳۰۰ به ایران، گزینه نظامی برای بازداشتن تهران از دستیابی به سلاح هسته‌ای همچنان به قوت خود باقی است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ژنرال مارتین دمپسی روز پنج‌شنبه ۲۷ فروردین در یک کنفرانس خبری گفت: «ما سال‌هاست که از پتانسیل سامانه‌ای که به ایران فروخته می‌شود خبر داریم و در همه طرح‌ها و برنامه‌هایمان نیز این مسئله را در نظر داشته‌ایم».

وی تاکید کرد که اگرچه ایالات متحده به دنبال راه‌حلی دیپلماتیک است تا اطمینان حاصل کند ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد، اما اگر راه‌حل دیپلماتیک به شکست بینجامد، رییس جمهوری آمریکا همچنان گزینه نظامی را در دسترس دارد.

تصمیم مسکو برای واگذاری سامانه موشکی اس – ۳۰۰ با واکنش منفی ایالات متحده مواجه شده است به طوری که وزیر امور خارجه این کشور در تماس تلفنی با همتای روسی خود نگرانی‌های واشینگتن در این باره را با وی در میان گذاشت.

در همین حال اتحادیه اروپا نیز به انتقاد از این تصمیم مسکو پرداخت و هشدار داد که واگذاری سامانه موشکی اس – ۳۰۰ به ایران می‌تواند به بی‌ثباتی در منطقه بینجامد.

هلگا اشمیت، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی اینترفکس اظهار داشت که اتحادیه اروپا اگرچه این اقدام مسکو را ناقض قطعنامه‌های سازمان ملل نمی‌داند، اما نسبت به آن نگران است، به ویژه با توجه به افزایش تنش‌ها در منطقه و تاثیری که انتقال این سامانه به ایران می‌تواند در بی‌ثباتی منطقه بگذارد.

وی سپس عنوان کرد که این تصمیم روسیه امر جدیدی نیست، بلکه سابقه داشته و اتحادیه اروپا نیز در گذشته نگرانی‌های خود را در این باره ابراز کرده است.

ماجرای سامانه اس – ۳۰۰ و فروش آن به ایران به قرارداد سال ۲۰۰۷ میان تهران و مسکو بر می‌گردد که ۸۰۰ میلیون دلار ارزش داشت، اما روسیه به دنبال قطعنامه سازمان ملل متحد علیه ایران در سال ۲۰۱۰ از واگذاری این سامانه موشکی به تهران خودداری کرد تا چند روز پیش که ولادیمیر پوتین با صدور فرمانی تحویل این سامانه به ایران را مجاز اعلام کرد.

آقای پوتین روز پنجشنبه در یک برنامه تلویزیونی روسیه گفت که با توجه به پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای با ایران، روسیه دلیلی برای ادامه ممنوعیت واگذاری این سامانه به تهران نمی‌بیند.
 

radio,farda

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد