مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 25.07.2014


وال استریت ژورنال: نوری مالکی حمایت ایران را از دست می دهد


روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی نوشته است که نوری مالکی نخست وزیر عراق، در حال از دست دادن حمایت شخصیت های شیعه و ایران برای دور جدید نخست وزیری است.

این روزنامه آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد عراقی که خواسته نامش فاش نشود، نوشته است که این تغییر رویکرد به اعضای ائتلاف دولت قانون که مالکی در راس آن قرار دارد نیز رسیده و احتمال می رود آن ها نیز در حمایتشان از او برای نخست وزیزی مجددش، تجدید نظر کنند.

وال استریت ژورنال به سفر هیئت های عالیرتبه دیپلماتیک و سیاسی ایرانی به عراق در روزهای اخیر و برگزاری جلساتی در بغداد و نجف توسط آن ها اشاره کرده و به نقل از مقام ارشد عراقی نوشته است: «در این جلسات به هیئت های ایرانی گفته شد که اعتماد همه از نوری مالکی سلب شده و تنها دایره ای از وفاداران و نزدیکان نخست وزیر همچنان به او اعتماد دارند.»

بنا بر این گزارش، یک مقام بلندپایه عراقی دیگر که در جریان جزئیات نشست های هیئت های بلندپایه ایرانی قرار دارد، در این باره گفته است: «تهران به طور جدی در حال کاهش حمایت خود از نوری مالکی به عنوان نامزد پست نخست وزیری عراق است.»

......................................................

در امریکا ۵ سناتور جمهوریخواه روز چهارشنبه (۲۴ ژوئيه / ۲ مرداد) لایحه قانونی را پیشنهاد کردند که طبق آن رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما، مجبور می‌شود متن هر گونه توافق‌نامه‌ای با ایران در مورد برنامه هسته‌ای این کشور را بلافاصله برای رأی‌گیری به کنگره تسلیم کند.
این ۵ سناتور لایحه پیشنهادی خود را ۵ روز پس از آن ارائه کرده‌اند که ایران و گروه ۱+۵ (متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، باضافه آلمان) در وین دیدار داشتند اما به توافقی نهایی نرسیدند.

از آنجا که هنوز میان دو طرف مذاکره‌کننده اختلافاتی وجود دارد، تاریخ پایان گفتگوها که ۲۰ ژوئيه تعیین شده بود، تمدید و به پایان نوامبر موکول شد. در صورتی که توافق نهایی میان طرفین مذاکره‌کننده صورت گیرد، ایران اجازه استفاده صلح‌آمیز از فن‌آوری اتمی را خواهد داشت، اما هم‌زمان مجاز به تولید سلاح اتمی نخواهد بود.


در برابر تمامی تحریم‌های مالی و تجاری‌علیه ایران که در سال‌های اخیر موجب بحران اقتصادی در این کشور شده‌اند رفع خواهد شد.

..............................................

 

شرکت آمریکایی بوئینگ اعلام کرده برای فروش قطعات یدکی هواپیما و خدمات ایمنی پرواز با شرکت ایران ایر جمهوری اسلامی ایران و یکی از شرکت های وابسته به آن، به توافق رسیده است

بوئینگ جزئیات مالی این توافق را ارائه نکرده و گفته است طی سه ماه گذشته، هیچگونه درآمد مالی از ناحیه ایران نداشته است. با تشدید مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای غربی، دولت آمریکا در ماه آوریل گذشته به شرکت بوئینگ اجازه داد قطعات یدکی هواپیماهای مسافربری را به ایران بفروشد اما خبرگزاری فرانسه می گوید این مجوز برای مدتی کوتاه صادر شده و فقط قطعات یدکی مربوط به سیستم ایمنی هواپیماهای مسافربری را شامل می گردد. آمریکا در چارچوب تحریمهای بین المللی علیه ایران، همچنان اجازه فروش هواپیماهای جدید به ایران را نداده است. شرکت بوئینگ بعد از اشغال سفارت آمریکا در ایران در سال ١٣۵٨، هیچگونه معامله تجارتی با ایران نداشته است.
 

.............................................


علی خامنه‌ای، رهبر
حکومت اسلامی ایران ، (غروب چهارشنبه 1 مرداد-23 جولای) در جمع گروهی از دانشجویان حامی خود خواهان مسلح کردن همه‌ی فلسطینی‌ها شد و گفت: «علاقه‌مندان به سرنوشت ملت فلسطین‌ باید کرانه باختری را مثل غزه مسلح کنند.» او هم‌چنین تاکید کرده که «تنها علاجی که تا قبل از نابودی اسراییل وجود دارد، مقاومت قاطع و مسلحانه است».

کسانی که علاقه‌مند به سرنوشت ملت فلسطین‌اند باید کرانه باختری را مثل غزه مسلح کنند. از بین رفتن رژیم صهیونیستی به معنی قتل‌عام مردم یهودی آن منطقه نیست. باید رژیم حاکم را رفراندوم و انتخاب مردم معلوم کند، منطق دنیا هم این را می‌فهمد. راهکار از بین رفتن رژیم صهیونیستی این است.

 اسماعیل هوشیار هم خطاب به خامنه ای پیشنهاد کرد که با رفراندوم خیلی موافقم ولی اول از داخل ایران شروع کنیم و رفراندوم آزاد بگذریم تا صلاحییت حکومت اسلامی توسط مردم ایران در داخل ایران یا تائید شود و یا گورش را کلا گم کند ! بعد میرویم سراغ رفراندومهای بعدی درخارج ایران...

 

..............................................................................

 

مجلس نمایندگان عراق روز پنجشنبه ۲۴ ژوییه برابر با دوم مردادماه، فواد معصوم، سیاستمدار کرد را به عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور انتخاب کرد. فواد معصوم از مجموع ۲۶۹ رأی، توانست ۲۱۱ رأی را کسب کند. وی جانشین جلال طالبانی شده است. طالبانی مدت‌ها با مشکل سلامت جسمی روبه‌رو بود و در آلمان تحت مداوا قرار داشت. رئیس‌جمهور جدید عراق از رهبران اصلی حزب «اتحادیه میهنی کردستان»، از احزاب اصلی کردستان عراق است. هفته گذشته، نمایندگان مجلس عراق سلیم جبوری را به عنوان رئیس جدید مجلس انتخاب کرده بودند. جبوری از سیاستمداران میانه‌رو و سنی مذهب است. با این‌‌حال همچنان دشوارترین انتخاب پیش روی نمایندگان مجلس، برگزیدن نخست‌وزير عراق است. نوری مالکی، نخست‌وزير شیعه عراق، اعلام کرده است از سمت خود کناره‌گیری نخواهد کرد و می‌خواهد برای بار سوم در این سمت باقی بماند. طبق توافقات سیاسی در عراق، رئیس‌جمهور باید از میان سیاسمتداران کرد و نخست‌وزير باید از میان سیاستمداران شیعه توسط مجلس انتخاب شود. رئیس مجلس نیز باید یک سیاسمتدار سنی مذهب باشد. به‌تازگی حتی مهمترين گروه‌های شيعه، مجلس اعلاء، جريان صدر و ائتلاف الوطنيه، ضمن مخالفت خود با نخست‌وزيری مجدد مالکی هشدار داده‌اند که انتخاب دوباره او به تجزيه عراق منجر می‌شود و به تشديد بحران‌های اين کشور دامن می‌زند. ناظران با توجه به انتقادها از عملکرد مالکی و افزايش بحران‌های عراق امکان پيروزی او را بسيار کم برآورد می‌کنند. با اين حال مالکی تا اين لحظه از تصميم خود برای ماندن در پست نخست‌وزيری تجديد نظر نکرده است.

 

..............................................................

تصویب قوانین اسلامی و اجرای آن توسط داعش در عراق . مسیحیان عراق جبرا به اسلام میگروند . بتخانه ها و مساجد منفجر میشود . ختنه زنان و دختران جنبه اجباری گرفت . تحجر و عقب ماندگی به آخرش رسیده و خلاصه روح محمد شاد است !


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد