مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 30.05.2014

آمریکا و سیاست خارجی بدون «قطب نما»ی اوباما


بحران سیاسی در یو ام پ، حزب راست فرانسه و اما و اگرهای سیاست خارجی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، از موضوعات مهم روزنامه های امروز بشمار میروند.


روزنامه لیبراسیون نوشته ماجرای بیگمالیون، ژان فرانسوا کوپه، رئیس « اتحاد برای جنبش مردمی " ، اپوزیسیون راست در فرانسه را به استعفا مجبور کرد. آقای کوپه متهم شده است بخشی از مصارف مالی مربوط به کمپاین انتخاباتی نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور پیشین و نامزد انتخابات ٢٠١٢ را، زیر پوشش مصارف داخلی حزب، به شرکت بیگمالیون پرداخت کرده است.

به نوشته روزنامه، قرار است سه تن از اعضای پیشین این حزب، فرانسوا فیون، آلن ژوپه و ژان پیر رافا ران، نخست وزیران پیشین فرانسه، در اواسط ماه ژوئن، رهبری حزب عمده راستی ها را بعهده بگیرند اما لیبراسیون دو پرسش اساسی دیگر در این باره باره را مطرح کرده ؟ نخست اینکه « آیا پای نیکولاساکوزی هم به ماجرای بیگمالیون کشیده خواهد شد ؟


پرسش دوم لیبراسیون هم این است که « آیا اصولا حزب یو ام پ، از این ماجرا جان سالم بدر خواهد برد ؟»


لیبراسیون یادآوری می کند که آقای سارکوزی پیش از این حد اقل در سه قضیه مالی دیگر، یعنی ماجرای دریافت پول از قذافی، ماجرای مالی کراچی و خانم بتانکور متهم شده است.

روزنامه فیگارو هم مقالاتی مفصلی را به ماجرای بیگمالیون اختصاص داده و استعفای ژان فرانسوا کوپه از ریاست حزب راست ها در فرانسه را « نتیجه اجتناب ناپذیر این ماجرا و « آرای پائین» یو ام پ، در انتخابات پارلمانی اروپا دانسته است.


فیگارو اگرچه معتقد است « رهبری سه گانه قادر خواهد بود قواعد جدید و مورد قبول برای همه اعضای حزب را دوباره اعاده کند » اما تعیین نامزد برای انتخابات ٢٠١٧ از سوی این حزب، همچنان به تصمیم گیری آقای سارکوزی برای شرکت در این انتخابات بستگی خواهد داشت آنهم در حالیکه، بر خلاف دیگر مدعیان، رئیس جمهور پیشین فرانسه، با مبارزات ابتدایی درون حزبی برای تعیین نامزد انتخابات، مخالف است.

سیاست بین المللی آمریکا یکی از موضوعات مهم دیگر در روزنامه فیگارو را تشکیل میدهد، سیاستی که روزنامه آن را « بدون قطب نما» توصیف کرده و نوشته، باراک اوباما تلاش دارد در پاسخ به انتقاداتی که درباره سیاست های « ترسان » او در سوریه و اوکراین مطرح شده، دکترین سیاست خارجی خود را از نو تعریف کند.


در آستانه سخنرانی آقای اوباما در اکادمی نظامی وست پاینت به همین مناسبت، فیگارو از قول یک تحلیلگر روزنامه واشنگتن پست می نویسد که « اوباما مسئول بحران های فزاینده ای کنونی ( در جهان ) نیست اما در همین حال، نتوانسته پاسخ های استراتژیک به این بحران ها ارائه کند.»


فیگارو سپس با اشاره به عدم اقدام نظامی آمریکا در سوریه در سال گذشته می نویسد این موضع آمریکا، تصویری از یک « آمریکای تضعیف شده و در حال عقب نشینی » به متحدین آن در خلیج فارس و دشمنان آمریکا در جهان ارائه کرد.


فیگارو نگاه « مفعولانه» واشنگتن به یکه تازی های مارشال السیسی در مصر، تلاش کاخ سفید برای « حل زیرپرده» بحران اوکراین از طریق تحریم ها و دشواری آمریکا در مبارزه با جنگ ائدیولوژیک ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این بحران را بخشی از ناکامی های سیاست خارجی اوباما بر می شمرد و تاکید می کند که حتی تلاش های جان کری برای حل مساله اسرائیل و فلسطین نیز به تصاویری « دون کیشوت مابانه» از وزیر خارجه آمریکا بدل شده و ضعف سیاست خارجی آمریکا را برجسته تر کرده است.


فیگارو بعد تر به این مساله اشاره می کند که اصولا مردم آمریکا اوباما برای این انتخاب نکردند تا سیاست خارجی آمریکا را در دست بگیرد بلکه برای این برگزیدند تا به « جنگ غیرعادلانه» این کشور در عراق پایان بدهد و « اقتصاد آمریکا » از بربادی برهاند.


بزعم فیگارو آقای اوباما همیشه فکر کرده که باید کشور خودش را آباد کند و نه کشور های دیگر را اما علیرغم اینها، حد اقل در مواردی، در افغانستان ولیبی، مجبور شده از نیروهای نظامی کشورش استفاده کند و در مواردی دیگر هم، هواپیمای بدون سرنشین به یمن و پاکستان بفرستد.


فیگارو در ادامه می نویسد اگرچه اندیشه اصلی آقای اوباما این است تا اشتباه کشورش در عراق را تکرار نکند اما علیرغم آن، وی در بیانیه امشب و روزهای آینده خود تلاش خواهد کرد ثابت کند که در فاصله یک سیاست « مداخله گرایانه» و یا « انزوا جویانه» جایی برای یک موضع گیری « احتیاط جویانه» بین المللی نیز وجود دارد.


فیگارو از قول بن رود، مشاور سیاست خارجی آقای اوباما نقل قول کرده که معتقد است رئیس جمهور اوباما، بر تعهد کشورش در سیاست جهانی و در چارچوب یک سیستم بین المللی تاکید خواهد کرد، سیاستی که در آن، آمریکا « نه به تنهایی و نه همیشه در خط مقدم » عمل خواهد کرد.


radio.farance

..................................................................

 

اعلام وضعیت فوق العاده در بیت رهبری به دنبال انتشار لیست اسامی شورای رضا پهلوی


خبر های رسیده از ایران حاکی است؛ به دنبال برپایی دومین نشست شورای ملی در تورونتو کانادا، وضعیت فوق العاده در بیت رهبری اعلام شد، نیروهای ارتش و سپاه پاسداران به حالت آماده باش جنگی در آمدند. آیت الله سید علی خامنه ای به تمامی ائمه جمعه دستور دادد فردا ،پیش از خطبه های نماز جمعه در سراسر کشور دو رکعت نماز وحشت خوانده شود.


بر اساس آخرین گزارشات رسیده از ایران گفته می شود؛ همه مرز های کشور بسته شده است، به گفته منابع آگاه؛ حکومت اسلامی نگران است که پس از پایان جلسات شورای ملی در کانادا، رژیم اسلامی یک باره دود شود و به هوا رود.


چند دقیقه پیش آسوشیتد پرس، اعلام کرد؛ پرزیدنت اوباما با نگرانی بسیاری از کاخ سفید با سرکردگان شورای ملی تماس تلفنی گرفت و از ایشان درخواست کرد که سرنگونی حکومت اسلامی را چند روز به تاًخیر اندازند تا نیرو های آمریکایی فرصت فرار از منطقه را داشته باشند. گفته می شود الیزابت ملکه انگلیس نیز تلفنی از سران شورا پوزش خواهی کرد و از آنان حلالیت طلبید.


به گفته سخنگوی شورای ملی در تورونتو، اعضای این سازمان مخوف! در اینترنت، که برای نخستین بار پشت رژیم اسلامی را به لرزه انداخته اند ؛ ۳۸ هزار و ۱۷۹ نفر می باشند که از این میان 109 نفر برای رهبری کشور تعیین صلاحیت شده اند، در میان این تعداد فقط هفتاد نفر اسم و عکس واقعی دارند و بقیه نام های جعلی می باشند. در میان همه نام های واقعی و جعلی تنها نام های چند نفر آشنا به نظر می رسند ؛ نام های رضا پهلوی، رضا پیرزاده، پدر رضا پیرزاده و خانمی به نام؛ نازیلا گلستان رقیب یاسمین اعتماد امینی، به چشم می خورند.


به گزارش سی ان ان، آخرین خبر رسیده از ایران حکایت از آن دارد که سید علی خامنه ای، با دیدن و خواندن این اسامی بشدت نگران اوضاع رژیم می باشد و اعلام وضعیت اضطراری و فوق العاده نموده است . بلافاصله از تمامی سران امنیتی، نظامی، کشوری و لشکری خواسته شده است که برای نجات از این بحران و مقابله با شورای ملی اقداماتی فوری و شدیدی را انجام دهند .....


خبرگزاری فرانسه گزارش داد؛ چند دقیقه پیش از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، گزارش محرمانه ای به بیت رهبری برای اطلاع سید علی خامنه ای فرستاده شده است. پس از پخش این خبر از سوی خبرگزاری فرانسه، سید علیرضا نوریزاده روزنامه نگار شهیر شرق! که از سوراخ سمبه های بیت رهبری آگاه است در یک مصاحبه تلویزیونی با خبرگزاری های جهان گفت که سردار مدحی دوست دیرینه وی یک کپی از این گزارش را توسط ایمیل برای او فرستاده است. نوریزاده افزود:« مجمع تشخیص مصلحت نظام در گزارش خود به عرض رهبری رسانده است؛ به هیچ عنوان نگران این شورا نباشید، چرا که اوضاع تحت کنترل آقای هاشمی رفسنجانی هزار دستان، و عوامل او می باشد.

 در این گزارش فوق العاده سرّی خاطر نشان شده است؛ که هوش، درایت، ذکاوت، کاردانی، کارشناسی، تخصص، دانش و بینش سیاسی اعضای شورای ملی آنقدر بالا است که در شاًن و منزلت خود نمی بینند که به اوضاع کنونی ایران بپردازند در همین گزارش آمده است؛ این شورا تا قیامت! در انتظار خواهد نشست تا یکی پیدا شود و رژیم جمهوری اسلامی را سرنگون کند، سپس این شورا با سلام و صلوات به خاک ایران نزول اجلال خواهد فرمود و زمام امور را بدست بگیرد .»
 

رادیو عمم


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد