مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 14.04.2014

پارانویا اختلالی که برخی را متوهم می کند


 

شخص بلندپرواز و خودبزرگ بین ، همواره یک گرایش ناهشیار به اصلاح گرایی و ایجاد رفرم دارد ، خود را دانای کل می‌داند که باید معلم اخلاق دیگران باشد، خود را صاحب رسالت و ماموریت برای تحول و دگرگونی وضع موجود و نجات بشریت از چالش‌ها می‌داند.


 وقتی زیست نامه شخصیتی همچون زیگموند فروید مورد بررسی قرار گرفت این نکته بارز شد که وی نیز از "پارانویا Paranoia" در امان نبود.

این نگرش فروید از این شعارش در کتاب «تعبیر رویا» که «اگر نتوانم آسمان را مطیع سازم، جهنم را زیر و رو خواهم کرد به آسانی قابل درک است و آن هنگام که اوج مخالفت‌ها علیه او برپا شده بود در نامه ای به «فرنتسی» چنین نوشت: «امکان دارد بعد از آنکه این همه سرود تدفین بیهوده بر سر ما نواخته شده‌است، این بار ما واقعاً دفن شویم، این مساله به میزان زیادی سرنوشت شخصی ما را تغییر خواهد داد ولی تغییری در سرنوشت دانش ما ایجاد نخواهد کرد، ما حقیقت را در تملک خود داریم».
 

 

 فروید دچار خود بزرگ بینی و توانایی فوق العاده ای شده بود که از منظر میل کریپلین؛ روانشناس المانی این حالت روانی به پارانویا تعبیر شد.


این روانشناس آلمانی در شرح این بیماری گفته است: توهم جز اصلی این بیماری روانی است که هیچ صدمه و زوال آشکاری به سلامت عقل شخص وارد نمی کند.
 یعنی درظاهرسالم است .تحقیقات صورت گرفته در این موضوع ثابت شده است که این حالت روانی اغلب برای آدمهای سیاسی ایجاد خواهد شد.


البته با صرف نظر از مفهوم «بیماری» که به نوعی اختلال روانی آن هم به تنها تعداد کمی از افراد جوامع اشاره دارد، می‌توان با تعدیل این مهم، آن را به تمامی افراد بشری تعمیم داد و آن را امر طبیعی دانست، چرا که سوءظن در حد کوچکی لازمه تعامل و تصمیم گیری درست است.


این حالت روانی به مرور در وجود شخص ایجاد می شود و باعث می شود مواضع خود را در یک لحظه به کلی تغییر دهد. این تغییر نیز از همین باب است که توهمی عظیم به جان شخص مورد نظر ارام ارام نفوذ می کند و وی را انگونه استحاله می کند که شخص دچار پارانویا احساس می کند،
اگراو نبود وضع سیاست و بشر چی میشد ؟


تحقیقات برای افرادی که احیانا به چنین حالت روانی دچار شده اند به اینجا ختم شد که درمان پارانویا بیش از هرچیز با رفتار درمانی انجام می‌شود که هدف آن کاستن از حساسیتهای فرد مبتلا، نسبت به انتقادها و همچنین تقویت تواناییهای اجتماعی او است. سر و کار داشتن با افراد پارانیید بسیار مشکل است زیرا بسیار زودرنج هستند
. آنها خودشان را مثل چشمه خودجوش نشان میدهند ولی ماهیتا چنین توانی ندارند . چشمه خودجوش نیاز به اصراربرای باوراندن خودش به دیگران ندارد .

به همین دلیل، درمان این مشکل، از پیشرفت کندی برخوردار است.برای درمان این افراد باید کوشش شود که در ابتدا چرخه
توهم زای معلم سیاست در او شکسته شود و او با تمرینهای آرامش بخش و روشهای کنترل اضطراب، از حالت انزوای سیاسی خارج شود و با کمک پزشک و اطرافیان خود، تغییراتی اساسی در رفتارهای خود به وجود آورد .

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد