مقاله

 

 

تاریخ انتشار: 09.04.2014

فایننشال تایمز: ضربه ای که اوباما به آمریکا زد.



به گزارش نامه نیوز، روزنامه «فایننشال تایمز» در مطلبی به بررسی رویکرد دیپلماتیک رئیس‌جمهور آمریکا پرداخت و نوشت: زمانی که باراک اوباما در سال 2008 سخنرانی کرد تا مردم برلین را مورد تکریم قرار دهد، متعهد شد که جهان را بار دیگر می‌سازد. اما امروز او در تلاش است تا به آلمان‌ها اطمینان خاطر دهد که از رهبران آنها جاسوسی نمی‌کند.

به نوشته این روزنامه، آخرین آزمون واقعی آمریکا هفته گذشته با فروپاشی روند صلح اسرائیل و فلسطین اتفاق افتاد. با توجه به تلاش‌های جان کری، وزیر خارجه آمریکا و 12 دیداری که وی به منطقه انجام داد، او متهم به تلاش نکردن نیست. واقعیت این است که آمریکا نفوذ اندکی بر هر یک از طرفین این موضوع دارد. جان کری هفته گذشته با مطرح کردن پیشنهاد آزادی جاناتان پولارد، جاسوس اسرائیلی در ازای تعهد اندک تل‌آویو به ماندن در این پروسه، صرفا توجهات را به سمت نفوذ اندک آمریکا جلب کرد.

فایننشال‌تایمز نوشت: موفقیت آمریکا به عنوان پیشوا سابقا در این بود که قدرت خود را از طریق دوستی به نمایش می‌گذاشت اما توانایی این کشور برای متحد کردن دوستان کنونی و جایگزین کردن آنها با متحدان جدید رو به کاهش است.

این روزنامه با اشاره به اینکه هیچ رئیس‌جمهوری در آمریکا نمی تواند بسادگی رهبری جهانی سابق این کشور را احیا کند، افزود: خطر این نیست که چین به عنوان بیمه‌کننده ثبات جهانی، آمریکا را ریشه‌کن خواهد کرد چراکه چین قدرت ایفای چنین نقشی را ندارد بلکه خطر از آن جا ناشی می‌شود که در دوران اوباما یا هر کسی که جانشین او شود، آمریکا ایفا کردن این نقش را دشوار خواهد یافت. از کوه‌های یورالز تا دریای چین جنوبی، نشانه‌های کاهش نفوذ آمریکا مشخص است.

علاءالدین بروجردی٬ نماینده رئیس کمیسیون سیاست خارجی گفته ایران «پیروز» مصاف ۱۰ ساله با غرب بوده و جمهوری اسلامی در مورد حقوق بشر در «میدان» دیگری مشغول «جنگ» با غرب است آقای بروجردی این اظهارات را روز دوشنبه (۱۸ فروردین ماه) در گفتگو با وب‌سایت «مشرق‌نیوز» بیان کرده است.وی گفته «ما پیروز مصاف ۱۰ ساله با غرب {بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی} بوده‌ایم و قهرمان هستیم.»


بروجردی در توضیح «نرمش قهرمانانه» مدنظر علی خامنه‌ای نیز گفته است: «قهرمان هم می‌تواند در برابر مصالح و منافع خودش برخی نرمش‌ها را انجام دهد.»رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه افزوده «موضوع هسته‌ای٬ فقط هسته‌ای است و مباحث حقوق بشر و موشک‌های بالستیک هیچ جایگاهی در مذاکرات ندارد.»


وی مدعی شده «زمانی که {غرب} مباحث موشک‌های بالستیک را مطرح کرد جواب محکمی از جمهوری اسلامی گرفت و ما گفتیم که فقط در موضوع هسته‌ای بر سر میز مذاکره بحث می‌کنیم.»


بروجردی همچنین ورود غرب به مسائل حقوق بشر در جمهوری اسلامی را «موضوع جدیدی» ندانسته و اظهار کرده که «ما چند ۱۰ سال است که درگیر مباحث حقوق بشر هستیم.»


وی با اشاره به اینکه «هر سال علیه ما قطعنامه تصویب می‌شود» افزوده «بحث حقوق بشر میدان جنگ دیگری است که با غربی‌ها مواجه هستیم.»مقام‌های جمهوری اسلامی از موضوع مذاکرات هسته‌ای و توافقنامه «ژنو» با عنوان «پیروزی» تهران و «کوتاه آمدن» غرب یاد می‌کنند.


آن‌ها به دستور علی خامنه‌ای از انتقاد تند و علنی به دولت در این زمینه منع شده‌اند و به جز معدودی از نیروهای تندرو٬ سایرین توافقنامه «ژنو» را «عقب‌نشینی» قلمداد نمی‌کنند.

 


_______________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد