مقاله

 

 

تاریخ انتشار :23.01.2018


آکسفام: ۸۲ درصد ثروت جهان در اختیار ۱ درصد از جمعیت کره زمین است
 



«شرکت‌های بزرگ روز بروز ثروتمندتر می‌شوند اما دستمزدها را کاهش می‌دهند و دارایی‌های خود را در بهشت‌های مالیاتی پنهان می‌کنند.»
اکسفام، گروه غیردولتی مبارزه با فقر، نابرابری و گرسنگی با انتشار گزارشی در حاشیه اجلاس داووس اعلام کرد که ۸۲ درصد ثروت جهان در اختیار تنها یک درصد از جمعیت کره زمین است.

به گفته این سازمان شکاف اقتصادی در سال ۲۰۱۷ میلادی افزایش داشته است. گزارش نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۷ هر دو روز یک نفر میلیاردر شده و ارزش افزوده دارایی آنها از سال ۲۰۱۰ هر سال ۱۳ درصد افزایش داشته است. با این وجود از ۱۰ میلیاردر ۹ نفر مرد هستند. این در حالیست که میزان افزایش دستمزد در همین بازه زمانی تنها ۲ درصد بوده است.

آکسفام می‌افزاید که شرکت‌های بزرگ روز بروز ثروتمندتر می‌شوند اما دستمزدها را کاهش می‌دهند و دارایی‌های خود را در بهشت‌های مالیاتی پنهان می‌کنند.


در مقابل آمارها نشان می‌دهد که بین سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ میلادی شمار افرادی که از فقر شدید رنج می‌برند و درآمد زیر ۱ دلار و ۹۰ سنت آمریکا دارند به نصف کاهش یافته و روند نزولی نیز ادامه دارد. بر این اساس شکاف اقتصادی در کشورهای آسیایی بویژه در چین کاهش یافته اما تعداد افراد بسیار فقیر در قاره آفریقا افزایش داشته است.

این گزارش می‌افزاید که اگر توزیع ثروت عادلانه انجام می‌شد ۲۰۰ میلیون نفر از فقر شدید نجات پیدا می‌کردند.

از جمله مهمترین دلایل افزایش شکاف اقتصادی و توزیع ناعالانه ثروت کاهش و بخشودگی مالیاتی شرکت‌های بزرگ به منظور تشویق به سرمایه‌گذاری است. در حالی که در برخی از کشورها از جمله آمریکا افراد با درآمد پایین‌ بیش از ثروتمندان مالیات پرداخت می‌کنند.

در همین زمینه وینی بیانییما، مدیر اجرای آکسفام در اجلاس داووس ضمن انتقاد از سیاست‌های اقتصادی و مالیاتی دولت آمریکا گفت که راه حل مبارزه با توزیع عادلانه ثروت، افزایش مالیات ثروتمندان است. وی گفت که سیاست‌های آمریکا باعث تقویت «۱ درصد» ثروتمند جهان می‌شود.

Euronews

 

نشست مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۱۸ در داووس؛ از تلاش برای جلوگیری از تکرار سقوط تا مبارزه با شکاف جنسیتی


نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس با تکیه بر موضوع ایجاد راهکارهای مشترک برای اقتصاد آینده جهان برگزار می‌شود. این نشست روز سه‌شنبه ۲۳ ژانویه با سخنرانی نارندرا مودی، نخست وزیر هند آغاز خواهد شد.

برگزار‌کنندگان امیدوارند که شرکت کنندگان نشست امسال -از رهبران جهان تا مدیران اقتصادی و سرمایه‌گذاران بزرگ- بتوانند برای تعهد دوباره به پیمان‌های بین‌المللی در زمینه‌هایی مانند فناوری، تغییرات اقلیمی و اقتصاد جهانی به راهکارهای جدیدی دست یابند.

مجمع جهانی اقتصاد و حفاظت از اقتصاد جهانی در برابر سقوطی دیگر
ایجاد تعادل میان «همکاری‌های جهانی» و «سیاست‌های حمایت‌گرایانه» برای جلوگیری از سقوط اقتصاد جهانی از دیگر مباحثی است که رهبران جهان، سرمایه‌گذاران و مدیران بزرگ اقتصادی در نشست امسال داووس به آن خواهند پرداخت.

با در نظر گرفتن این هدف، مدیران اقتصادی در آینده سعی خواهند کرد تا افراد بیشتری را با مزایای تجارت جهانی آشنا کنند و در عین‌حال اقتصاد‌های ملی را نیز از سقوط ناشی از ضعف سیستم‌های مدیریتی محافظت نمایند.

اهمیت محیط زیست در اجلاس داووس ۲۰۱۸
یکی از موضوعات مهم نشست داووس ۲۰۱۸، محیط زیست و اجرای تعهدات پیمان پاریس در زمینه تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین است.

همچنین یافتن راهکارهایی برای پیشبرد برنامه‌های بازیافت و کاهش ضایعات از جمله مباحث مهم این اجلاس در زمینه محیط زیست خواهد بود.

پیشرفت و تغییرات تکنولوژی از جمله موضوعات مطرح امسال در نشست مجمع جهانی اقتصاد است.

تغییرات ایجاد شده در بازار کار و تغییر الگوهای بهره‌وری از مهارت‌ها در اثر پیشرفت فناوری‌ها در حال ظهور از جمله مسائلی است که در بحث تکنولوژی در نشست امسال مطرح خواهد شد.

مبارزه با شکاف‌های جنسیتی
برای اولین‌بار موضوع مبارزه با شکاف‌های جنسیتی در برنامه مباحث اجلاس مجمع جهانی اقتصاد پرداخته می‌شود. با گذشت ۴۸ سال از اولین نشست مجمع داووس، اجلاس سال ۲۰۱۸ بطور کامل توسط زنان اداره خواهد شد.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول، ارنا سولدبرگ، نخست وزیر نروژ و گینی رومتی، مدیر شرکت آی‌بی‌ام، گردانندگان جلسه نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد خواهند بود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۶ ژانویه در نشست مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی خواهد کرد. سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بود که سخنرانی رئیس جمهوری ایالات متحده در مجمع امسال برای پیشبرد هدف «اول آمریکا» خواهد بود.

خانم سندرز گفته بود: «در نسشت امسال مجمع جهانی اقتصاد، رئیس جمهوری بدنبال ترویج سیاست‌های خود درباره تقدم آمریکا و قدرت بخشیدن به شرکت‌های آمریکایی و صنایع این کشور خواهد بود.»

حضور رهبران اروپایی در اجلاس داووس ۲۰۱۸


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نشست ۲۰۱۸ داووس سخنرانی خواهند کرد. همچنین ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا برای اولین بار در دو دهه اخیر در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد شرکت خواهد کرد. آقای یونکر آخرینبار در سمت نخست‌وزیری لوکزامبورگ در این نشست حاضر شده بود.

 


Euronews

 

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد