مقاله

 

 

تاریخ انتشار :03.02.2024

آوارگان غزه میان ارتش اسرائیل و مرز مصر گیر افتاده‌اند

وزارت دفاع اسرائیل: به سمت رفح حرکت می‌کنیم


نیروهای اسرائیلی روز جمعه دوم فوریه / ۱۳ بهمن مناطق پیرامون آخرین پناهگاه باقی‌مانده در بخش‌های جنوبی نوار غزه در شهر رفح را بمباران کردند.

بیش از نیمی از جمعیت ۲,۳ میلیون نفری نوار غزه هم‌اکنون بی‌خانمان شده و در شهر کوچک رفح جمع شده‌اند.

فقط در روزهای اخیر و در پی یکی از بزرگ‌ترین حملات ارتش اسرائیل از آغاز جنگ برای تصرف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، ده‌ها هزار نفر وارد رفح شده‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از عماد، ۵۵ ساله و پدر شش فرزند نوشته است:

اگر تانک‌های اسرائیلی به پیش‌روی ادامه دهند، دو چاره بیشتر نداریم: یا بمانیم و بمیریم، یا از دیوار مرزی بالا برویم و وارد مصر شویم. اکثریت جمعیت غزه الان در رفح‌اند. اگر تانک‌ها[ی اسرائیل] وارد شهر شوند، کشتاری رخ خواهد داد که در طول این جنگ بی‌سابقه بوده است.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که سربازان اسرائیلی حالا به سمت شهر رفح حرکت خواهند کرد.

رفح به همراه دیر البلح در شمال خان یونس از آخرین مناطق نوار غزه هستند که اسرائیل هنوز تصرف نکرده است.

گالانت در بیانیه‌ای گفت: «ما در حال تحقق اهداف عملیاتی خود در خان یونس هستیم و به رفح نیز خواهیم رسید و عناصر ترور را که ما را تهدید می‌کنند نابود خواهیم کرد.»


رفح و بخش‌هایی از خان یونس که نزدیک رفح هستند تنها بخش‌های نوار غزه‌اند که دسترسی به غذا و کمک‌های دارویی محدود دارند. رفح هم‌اکنون به محل انبوهی از چادرهای موقتی در گل و لای ناشی از آب‌وهوای زمستان بدل شده است. باد، بارندگی و سرمای زمستان دشواری وضعیت آوارگان این منطقه را دوچندان کرده است.

طبق گزارش رویترز، دسترسی نیروهای امدادی سازمان ملل به بیماران و مجروحان در خان یونس قطع شده است، و دورنمای گسترش جنگ به رفح اوضاع را وخیم‌تر کرده است.

از ابتدای جنگ اسرائیل و غزه تاکنون بیش از ۲۷هزار فلسطینی کشته شده‌اند که تنها ۱۱۲ مورد آن در ۲۴ ساعت گذشته بوده است. برآورد می‌شود که هزاران جسد زیر آوارهای ساختمان‌هایی که در پی حملات اسرائیل تخریب شده‌اند باقی مانده باشند.

هم‌زمان گفت‌وگوها بر سر آتش‌بس ادامه دارد. طرفین گفت‌وگو در حال حاضر در انتظار پاسخ حماس به پیش‌نویسی هستند که مقام‌های امنیتی اسرائیلی و آمریکایی تهیه کرده و از طریق مصر و قطر به رهبران حماس فرستاده‌اند.

تاکنون تنها آتش‌بس موقت این جنگ در اواخر نوامبر صورت گرفت که در جریان آن حماس ۱۱۰ اسیر زن، کودک و خارجی را آزاد کرد.

طرح پیشنهادی کنونی ابتدا یک آتش‌بس چهل روزه را پیشنهاد می‌کند که طی آن حماس اسیران غیرنظامی باقی‌مانده را و در مراحل بعدی، سربازان اسیرشده را آزاد می‌کند و جسد کشته‌شدگان را تحویل می‌دهد.

با این‌حال طرفین درباره مراحل بعد از این آتش‌بس اختلاف نظر دارند. اسرائیل می‌گوید پیش از خروج سربازانش از غزه یا آزادکردن زندانیان، باید حماس را نابود کند. حماس می‌گوید هیچ توافقی را امضا نمی‌کند مگر این‌که اسرائیل نیروهایش را از نوار غزه خارج کند و به جنگ پایان دهد.

zamane

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

:

اسم

:

ایمیل

پیام


 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد