مقاله

 

 

تاریخ انتشار :12.01.2019

وزیر خارجه حکومت اسلامی ایران: دولت لهستان میزبان یک «سیرک ضد ایرانی» است


 

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که فوریه ۲۰۱۸ ایالات متحده آمریکا در لهستان اجلاسی در سطح بین‌المللی برای گسترش ثبات و آزادی در خاورمیانه برگزار می‌کند. ایران در مرکز توجه این اجلاس قرار دارد. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با اشاره به میزبانی ایران از مهاجران لهستانی بعد از جنگ جهانی دوم، از دولت لهستان انتقاد کرد.


وزیر خارجه آمریکا که در حال حاضر در سفر به خاورمیانه است، جمعه 11 ژانویه/ 21 دی در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز گفت اجلاس لهستان برای ثبات و آزادی در خاورمیانه با توجه ویژه به ایران در ۱۳ و ۱۴ فوریه در دو روز پیاپی برگزار می‌شود. به گفته مایک پمپئو «کشورهایی از آسیا، آفریقا، چند کشور غربی از جمله کشورهای اروپایی و کشورهای خاورمیانه در این اجلاس شرکت می‌کنند. هدف از برگزاری این اجلاس این است که نقش «بی‌ثبات‌کننده ایران» در خاورمیانه خنثی شود.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در واکنش به این رویداد با انتشار پیامی در توئیتر نوشته است:

«یادآوری به میزبان و شرکت‌کنندگان کنفرانس ضد ایرانی: کسانی که در آخرین نمایش ضد ایرانی توسط آمریکا شرکت کرده بودند، یا مرده‌اند، یا بی‌آبرو شده و یا به حاشیه رانده شده‌اند؛ و ایران قوی‌تر از همیشه است. دولت لهستان نمی‌تواند این ننگ را پاک کند: در حالی که ایران لهستانی‌ها را در جنگ جهانی دوم نجات داد، این کشور اکنون میزبان یک سیرک درمانده ضد ایرانی می‌شود.»

در فاصله بین سال‌های ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۳ بیش از ۱۵۰ هزار نفر از آوارگان لهستانی‌ از اتحاد جماهیر شوروی و از طریق بندر انزلی وارد خاک ایران شدند. کوتاهی متفقین در تأمین آذوقه این مهاجران سبب برخی بحران‌ها و مشکلات اجتماعی شد. قرار بود این مهاجران اعم از سرباز یا افراد عادی به سرعت ایران را ترک کنند، اما آهنگ خروج مهاجران به تدریج کند شد و مهاجران لهستانی در ایران ماندگار شدند و برخی هم با ایرانی‌ها ازدواج کردند. وزیر خارجه ایران در پیام خود در توییتر تصویری هم از این مهاجران منتشر کرده.

«۱۸۹۲ لهستانی از ۱۹۴۲ تاکنون در قبرستان لهستانی‌ها در قلب تهران آرمیده‌اند. بیش از یک‌صد هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاه‌های کار اجباری استالین، از راه ایران بازگشتند. قبرستان‌ها در ایران بعد از ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان خود را نگاه داشته‌اند.»

برخی از مهاجران لهستانی در اثر بیماری و یا به سبب کهولت سن در ایران درگذشتند. آن‌ها در گورستان‌هایی اختصاصی در تهران، بندر انزلی و اصفهان به خاک سپرده شدند. عراقچی به این گورستان‌ها اشاره کرده است.

اقدام به برگزاری یک اجلاس بین‌المللی با توجه ویژه به نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی تازه‌ترین ابتکار آمریکا در سطح جهانی برای اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران است. مایک پمپئو مه ۲۰۱۸ شرط‌های دوازده‌گانه‌ای برای پایان تحریم اقتصادی ایران مقرر کرد. این شرط‌ها ناظر بر نفوذ جمهوری اسلامی در عراق و سوریه و یمن و لبنان، نظارت بر برنامه موشکی ایران و توقف برنامه هسته‌ای این کشور است.

وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز اعلام کرد که حکومت بشار اسد بخشی از مذاکرات در اجلاس لهستان است.

zamane

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد