مقاله

 

 

تاریخ انتشار :09.08.2019


ترامپ با اشاره به مکرون: هیچ کسی نمی‌تواند به نمایندگی از آمریکا با
تروریست ایرانی حرف بزند




رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌گوید که «ایران دچار مشکل مالی جدی است»، و با اشاره به مذاکرات امانوئل مکرون، همتای فرانسوی‌اش، با جمهوری اسلامی گفت که «هیچ کسی نمی‌تواند به نمایندگی از آمریکا با ایران حرف بزند».

دونالد ترامپ عصر پنجشنبه ۱۷ مرداد در توئیتی نوشت که ایرانی‌ها «مایوسانه دنبال مذاکره با ایالات متحده هستند، ولی علائم متفاوتی از سوی کسانی که داعیه نمایندگی ما را دارند دریافت می‌کنند از جمله رئیس‌جمهوری فرانسه».

وی با اشاره مستقیم به امانوئل مکرون که در ماه‌های اخیر بارها با حسن روحانی، همتای ایرانی‌اش، تلفنی گفت‌وگو کرده است، نوشت: «می‌دانم که نیت امانوئل خیر است، همان طور که دیگران نیز چنین هستند، ولی هیچ کسی نمی‌تواند به نمایندگی از ایالات متحده حرف بزند مگر خود ایالات متحده».

رئیس‌جمهوری آمریکا تصریح کرد: «هیچ کسی به هیچ نحوی چنین اختیاری ندارد که ما را نمایندگی کند».

رئیس‌جمهوری فرانسه در ماه‌های اخیر بارها با همتای
تروریست ایرانی‌اش درباره چگونگی حفظ برجام و کاهش تنش در خلیج فارس و تنگه هرمز گفت‌وگو کرده است.

امانوئل مکرون اواسط خرداد ۱۳۹۸ در جریان سفر دونالد ترامپ به فرانسه، پیشنهاد کرد که مذاکراتی جدید درباره موضوعات مختلف با ایران صورت بگیرد. پیشنهاد او از سوی مقام‌های ایران رد شد ولی مانع از ادامه تلاش‌های مکرون نشد.

او پنجم تیرماه خواستار «اقدامات کوچکی» برای رفع تنش بین ایران و آمریکا شد و از قصد خود برای مذاکره با ترامپ درباره کاهش تحریم‌های ایران خبر داد.

فرانسه به دنبال مدل «انجماد در برابر انجماد» در مناقشه ایران و آمریکا


رئيس‌جمهوری فرانسه در جریان این تلاش‌ها، یک بار با ترامپ و سه بار با حسن روحانی به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد و دو بار هم مشاوران او به تهران سفر کردند.

مهم‌ترین طرحی که فرانسه پیشنهاد کرده به طرح «انجماد در برابر انجماد» مشهور شده که بر اساس آن، ظاهرا لازم نیست آمریکا به برجام باز گردد همچنان که ایران نیز لازم نیست از کاهش تعهداتش دست بکشد، بلکه هر دو کشور برای دوره‌ای کوتاه اقدامات خود را متوقف می‌کنند.

بر اساس این طرح، آمریکا تحریم‌های خود را به ویژه در حوزه فروش نفت و معاملات بانکی تشدید نخواهد کرد و در مقابل ایران نیز غنی‌سازی اورانیوم را افزایش نخواهد داد.

در واکنش به این تلاش‌ها، مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که یک طرح جایگزین دارند. بر اساس گزارشی که وب‌سایت «الف» وابسته به احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر کرد، عباس عراقچی، ۳۱ تیرماه امسال این طرح جایگزین را برای ارائه به مکرون به پاریس برده بود.

حسن روحانی نیز دهم مرداد از ادامه مذاکرات با طرف‌های برجام خبر داده و گفته بود که ممکن است در هفته‌های آینده به نتایج مثبتی در مذاکرات برسیم.

رئیس‌جمهوری ایران در عین حال تایید کرد که پیشنهادهای ارائه شده توسط طرف‌های مقابل ایران در برجام، «متوازن» نبوده و «ما نپذیرفته‌ایم».

دولت ایران تاکنون جزییاتی درباره این طرح جایگزین ارائه نداده است ولی رابرت مک‌اير، سفير بريتانيا در تهران، پنجم مرداد به روزنامه «اعتماد» گفت: فرانسه در راستای طرح پیشنهادی‌اش برای نجات برجام و تنش‌زدایی در منطقه «رایزنی‌های دیپلماتیک محرمانه‌» را با تهران آغاز کرده است.

دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت پارسال از توافق هستهای شش قدرت جهانی موسوم به «برجام» با ایران خارج شد و تحریم‌های معلق شده در نتیجه این توافق را بازگرداند.

از آن زمان تنش بین دو کشور تشدید شده و تهران اعلام کرده است که گام به گام تعهدات هسته‌ایش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. قرار است گام سوم این کاهش سپتامبر امسال اعلام شود که احتمالا افزایش سطح غنی‌سازی توسط ایران خواهد بود.

farda,radio

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد