مقاله

 

 

تاریخ انتشار :01.06.2016

ظریف: بانک های اروپا از همکاری با ایران وحشت دارند
 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجۀ ایران در سفرش به لهستان ابراز امیدواری کرد که سطح مبادلات تجاری دو کشور از ۷۰ میلیون دلار در حال حاضر به یک میلیارد دلار برسد. محمد جواد ظریف تصریح کرد که سطح مبادلات تجاری ایران با لهستان و دیگر کشورهای اروپای شرقی چشمگیر نیست، هر چند ظرفیت های لهستان به عنوان عضو اتحادیۀ اروپا برای توسعۀ مناسبات اقتصادی با ایران بالا است.

ظریف در جای دیگری از سخنانش تأکید کرد که برغم توافق اتمی، برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا در اجرای تعهدات‌شان نسبت به ایران جدی نیستند به طوری که آثار ذهنی تحریم‌ها مالی اروپا در قبال جمهوری اسلامی همچنان به قوت خود باقی است.


محمد جواد ظریف گفت: اگر چه مناسبات مالی ایران با نظام بانکی جهانی یا سوئیفت برقرار شده، اما، مشکلات مربوط به مقرّرات بانکی که طی دورۀ تحریم ها علیه جمهوری اسلامی شکل گرفتند و مدتها این کشور را در حاشیه مناسبات مالی جهانی قرار دادند، همچنان مانع همکاری عادی ایران و بانک های اروپایی می شوند. محمد جواد ظریف از این مشکلات به عنوان "مانع وحشت" یاد کرد که نتیجۀ تحریم های یکجانبۀ آمریکا است. او گفت که جریمه های سنگین آمریکا علیه بانک های اروپایی که در گذشته با ایران همکاری کرده اند، باعث شده که بانک ها و بنگاه های اقتصادی اروپایی به دلیل ترس شان از آمریکا، از هرگونه همکاری با ایران واهمه داشته باشند.


محمد جواد ظریف همچنین اعتراف کرد که جمهوری اسلامی ایران هم اکنون در حوزۀ مسائل بانکی عقب است و معضلات و بدهی های مالی در ایران طی سال های اخیر روی هم انباشته شده اند.


این اولین بار نیست که مقامات تهران مجازات های یکجانبۀ آمریکا را مانع رفع عملی تحریم های اقتصادی علیه ایران می دانند. در آخرین واکنش به این دست اتهامات، معاون خزانه داری آمریکا گفت که کشورش نه قصد دارد و نه منافع آن ایجاب می کند که مانع از همکاری عادی بانک‌ها و شرکت های اروپایی و خارجی با جمهوری اسلامی ایران شود. به گفتۀ معاون خزانه داری آمریکا فساد سایه گستر در ایران از مهمترین موانع سرمایه‌گذاری در این کشور است.


وزیر امور خارجۀ ایران در جای دیگری از سخنان امروزش گفت که انتخاب احتمالی دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهوری جدید آمریکا سیاست خارجی این کشور را تغییر خواهد داد.


وزیر امور خارجۀ ایران همچنین از جناح های رقیب در قدرت اسلامی ایران خواست که از تبدیل سیاست خارجی این کشور به سیاستی جناحی پرهیز کنند. با این حال، خود ظریف چنین تحولی را نامحتمل دانست و گفت : "متأسفانه فضای جامعه ما به شدت سیاسی است و از حرف بنده برداشت سیاسی می شود، در حالی که من اصلاً سیاسی نیستم."

fri

.................................................................................................

توضیح : غرب و کلا هیچ کشوری از معامله و سود وحشت ندارد . آنها از احمقهایی مثل خامنه ای و تفکر و فساد سیستم دوری میکنند....تا زمانی هم که در عملکرد مشخص سیستم در سیاست و جامعه ریلش را عوض نکند از اقتصاد پویا خبری نیست .

نکته دوم که ظریف گفته من اصلا سیاسی نیستم فقط وزیر خارجه هستم !!! اینو موافقم .... این سیستم هنوز سیاست متعارف بلد نیست و از فرهنگ غارنشینی و توحش کنده نشده است !

اسماعیل هوشیار

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد