مقاله

 

 

تاریخ انتشار :22.01.2019


ثروت ۲۶ نفر به اندازه «دارایی‌های نیمی از مردم جهان» است


در آستانه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد -موسوم به نشست داووس- در سوئیس، سازمان آکسفام گزارشی منتشر کرده و می‌گوید ۲۶ ابرثروتمند جهان، معادل ۳.۸ میلیارد فقیر دارایی دارند.

به عبارتی، ثروت تنها ۲۶ نفر از مردم جهان معادل دارایی‌های نیمی از دیگر ساکنان کره زمین است.

در میان این ۲۶ نفر، به جف بزوس، مدیر شرکت آمازون و ثروتمندترین فرد جهان اشاره شده‌است که دارایی‌های او در سال گذشته به ۱۱۲ میلیارد دلار رسید.

موسسه آکسفام که در سال ۱۹۴۲ با هدف کمک به ریشه‌کنی فقر، بی‌عدالتی و گرسنگی تاسیس شده‌است.

آکسفام می‌گوید در حالی که شمار ابرثروتمندان و دارایی آنها به شدت افزایش می‌یابد، فقرای جهان فقیرتر می‌شوند.

بر اساس این گزارش، تنها در سال ۲۰۱۸ میلیاردرهای جهان ۹۰۰ میلیارد دلار به دارایی خود افزودند. به عبارتی تقریبا هر روز ۲.۵ میلیارد دلار به دارایی‌های آنها افزوده شده‌است. طی سال گذشته، هر دو روز یکبار یک میلیاردر جدید در جهان سر بر افراشته و شمار میلیاردرها طی ده سال، یعنی از زمان بحران جهانی اقتصاد (۲۰۰۸) دو برابر شده‌است.

این گزارش می‌گوید، صعود سریع دارایی‌های میلیاردرها در حالی است که نیمی از جمعیت جهان با دستمزد روزانه کمتر از ۵.۵ دلار با فقر دست به گریبان هستند. حتی در برخی کشورها مانند برزیل، ۱۰ درصد مردم فقیر مقدار بیشتری از درآمد خود را به‌عنوان مالیات پرداخت می‌کنند تا ۱۰ درصد قشر ثروتمند مردم آن کشور.

آکسفام می‌گوید میلیاردرها از افزایش دارایی‌های خود خشنود هستند و مالیات کمتری می‌پردازند و عمدتا بار مالیات به دوش افراد شاغل در موسسات همین میلیاردرها می‌افتد: «وقتی دولت‌ها بار مالیات را از دوش میلیاردرها سبک می‌کنند، منابع مالی کمتری برای مصارف بهداشتی و آموزشی جامعه باقی می‌ماند، به‌طوری که در بسیاری از کشورها تحصیل در سطوح بالا یا برخورداری از خدمات بهداشتی باکیفیت، امری تجملی قلمداد می‌شود که ویژه ثروتمندان است».

آکسفام: اگر ثروتمندان نیم درصد مالیات بیشتری برای دارایی‌های خود پرداخت کنند، جلوی مرگ ۳.۳ میلیون نفر با دسترسی به امکانات بهداشتی بهتر گرفته خواهد شد.


این موسسه در ادامه توضیح می‌دهد که روزانه ۱۰ هزار نفر فقط به‌خاطر دسترسی نداشتن به بهداشت و امکانات پزشکی جان خود را از دست می‌دهند، و قربانی عمده این وضعیت، زنان و کودکان هستند.

آکسفام می‌گوید «این در حالی است که دارایی میلیاردرها طی سال گذشته ۱۲ درصد افزایش و دارایی فقرا ۱۱ درصد کاهش یافته‌است. اگر ثروتمندان نیم درصد مالیات بیشتری برای دارایی‌های خود پرداخت کنند، ۲۶۲ میلیون کودک می‌توانند با همان پول به ادامه تحصیل بپردازند و جلوی مرگ ۳.۳ میلیون نفر با دسترسی به امکانات بهداشتی بهتر گرفته خواهد شد».

صعود سریع دارایی‌های میلیاردرها در حالی است که نیمی از جمعیت جهان با دستمزد روزانه کمتر از ۵.۵ دلار زندگی می‌کند
 

این گزارش همچنین به وضعیت زنان اشاره کرده که از بابت خدمات نگهداری خانواده پولی دریافت نمی‌کنند، اما اگر شرکتی برای این زنان بابت خانه‌داری حقوقی پرداخت می‌کرد، ارزش دستمزد این زنان سالانه بالغ بر ۱۰ تریلیون دلار می‌شد که ۴۳ برابر ارزش اپل، بزرگترین شرکت جهان است.

آکسفام در ادامه می‌گوید که بیشتر مردم جهان درمانده و خشمگین هستند: «دولت‌ها باید توجه بیشتری بر دارایی ثروتمندان و دریافت مالیات برای بهبود وضعیت سلامتی و آموزش جامعه نشان دهند».

farda,radio

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد