مقاله

 

 

تاریخ انتشار :05.07.2016

دور آخر رقابتهای انتخاباتی امریکا و شگرد پرتاب "انتخاب بد و بدتر " جلوی مردم!

از: سعید صالحی نیا


Salehinia@aol.com
4 جولای 2016


مقدمه:

دور مقدماتی "انتخابات" ریاست جمهوری امریکا در بستر بحران بی سابقه سیاسی این کشور به اتمام رسیدو دو نامزد احزاب دوقلو یعنی خانم کلینتون از حزب دموکرات و اقای دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه جلوی ویترین قرار گرفتند تا مردم فریب خورده و خسته و گیج و مغز شسته توسط نهادهای تبلیغاتی به یکیشان رای دهند و بروند خانه تا این حکومتگران همچنان بر مسند بمانند و دنیا را به کام اقلیت سرمایه دار حفظ کنند.

من در طی نزدیک به یکسال با ارائه آرشیوی از مقالات تلاش داشتم(*) علاقه مندان به سرنوشت مردم امریکا را با صحنه های موجود سیاسی در امریکا آشنا کنم.

در این مقاله تلاشم اینست که مکانیزم روانشناسی اجتماعی را که حکومتها و طبقات حاکمه در فضای بحرانی استفاده می کنند و منجمله در ایران هم رژیم اسلامی در فضای بحرانی همواره استفاده کرده مقداری بشکافم.


از دید من حکومتها زمانی که دچار بحران هستند با استفاده از ایجاد قطبهای درونی و علنی کردن برخی دعواهاشان دست به یک مهندسی افکار می زنند که ما در ایران چه در زمان خاتمی و چه زمان روحانی شاهدش بودیم. در امریکا هم همین صحنه ها را دارند بازی می کنند و هدف نهائیشان اینست که مردم متوهم را به صندوقهای رای بکشانند و هر که از صندوق بیرون اید ، بالاخره منافع طبقه حاکمه را حفظ خواهد کرد.لذا همواره در این صحنه ها مردم بازنده و حکومتگران برنده بیرون می آیند. درست مثل قمارخانه ها که با ایجاد توهم بردن ساخته شده اند اما کارشان کسب سود است و برنده شدن کاسبیشان!




(1) دو گرایش اساسی در حکومت امریکا در پاسخ به بحران کنونی


جلو کشیدن دو مهره کلینتون و ترامپ بواقع ارائه دو سیاست است.دو امکان است برای "حل بحران" سرمایه داری. یکی می خواهد سیاستهای اوبامائیزم را با مقداری تعدیل به راست و "چپ" دنبال کند و دومی (ترامپ) روی ناسیونالیزم امریکائی سرمایه گذاری می کند.

الف: اوبامائیزم استراژی بود که در پاسخ به سیاستهای نئوکان بوش جلو کشیده شد. در عرصه داخلی مقداری وعده و وعید برای طبقه متوسط در عرصه خارجی تاکیید بر اصل "مشارکت با شرکای جهانی"، پس کشیدن نظامی از منطقه خاورمیانه ، پیشبرد جنگهای منطقه ای بواسطه، حتی کمک به رشد ابر قدرت عربستان و دنبالچه اش داعش تا حدی که توازن منطقه ای خاورمیانه بجای حضور نظامی امریکا بنشیند.


گرایش ترامپ اما با متدهای جدیدی وارد صحنه شد. رسما با پرچم جنگ "صاحبان قدرت در واشنگتن" وارد صحنه شد.تاکیید کرد که حاکمان واشنکتن (دموکرات و جمهوریخواه)فاسد هستند و منافع مردم را نمایندگی نمی کنند.سرمایه داران از امریکا گریخته اند و چین و اروپا و روسیه سر حکومت امریکا کلاه گذاشته اند و جامعه امریکا دارد سختیهایش را می کشد.
ترامپ و آنانکه پشت سر او هستند از موضع راست یک پوپولیزم را نمایندگی می کنند و مدعی هستند "از موضع مردم" دارند با صاحبان قدرت واشنگتن مبارزه می کنند!

ترامپ در سخنرانیهای انتخاباتیش تاکیید داشته که حکومت امریکا نباید روی ماندن در ناتو ماندن در عربستان و ژاپن و مرز کره سرمایه گذاری کند.آماده باشد همه این مناطق را به خودشان واگذار کند مگر اینها "پولش را بدهند"!
تاکیید ترامپ بر اینست که سرمایه باید به امریکا برگردانده شود و معاملات تجاری تحت کنترل قرار گیرد.
بر دیگر تبلیغات ترامپ بر اثر منفی مهاجرتهای غیر قانونی به امریکاست و اعلام اینکه این مهاجرتها باید کنترل شوند که هم اثرات اقتصادی و هم توسعه جنایت و تروریزم را درپی داشته اند.


(3)رشد بی سابقه ناسیونالیزم امریکائی نتیجه بحران سرمایه داری:


بسیاری در امریکا و خارج امریکا هنوز گیج هستند که چه شد ترامپ وارد صحنه شد؟ روی آوری بی سابقه مردم امریکا (که رکورد رای دادن به نامزد جمهوریخواه را هم شکسته) از دید من کاملا قابل پیش بینی بود.
ترامپ از همان متدهائی استفاده می کند که نازیزم و فاشیزم را به پیروی رسانید.

نازیرم و فاشیزم پاسخ پوپولیستی و ناسیونالیستی به بخران سرمایه داری و ناکارائی "سیاستمداران بورژوائی" بودند. وقتی المان و ایتالیا زیر فشار جناح های دیگر سرمایه داری له می شدند و بعنوان مغلوبین سهمشان از بازار جهانی ربوده می شد و مردم این کشورها زیر فشار فقر و بی هویتی مانده بودند، هیتلر و موسولینی ظاهر شدند تا با شعار "بازگرداندن شوکت و قدرت" مردم را فریب دهند.

لذا از ابتدای کمپینهای انتخاباتی دونالد ترامپ مشخص بود که این گرایش قدرت خواهد گرفت و با فریب مردم در عدم حضور یک چپ زنده و فعال و مداخله گر اتفاقا از توده ای پائین جامعه لشگر فراهم خواهد آورد.




(4)سرانجام برنی سندرز بعنوان "رفرمیست حزب دموکرات"!


همانطور که مدتها قبل پیش بینی کردم(*) برنی سندرز بعنوان یک سوسیال دموکرات نیم بند راهی بجز تسلیم به گرایش کلینتون نمی شناخت. گرایش او همچنان مدعی است که باید حزب رموکرات را "بازسازی" کرد و از طریق تعامل با جناح کلینتون و سایر گرایشات راست دموکرات ، برخی خواستهای حداقل مانند "دستمزد حداقل 15 دلار" را بعنوان پلاتفرم این حزب به گرسی نشاند!

جنبش اعتراضی امریکا یکبار توسط رهبران "جنبش اشغال" فریب خورد و اینبار هم توسط برنی سندرز! هردوی این گرایشات روی اعتراض مردم سوار شدند و جویبار اعتراضات مردمی را به باتلاق حزب دموکرات امریکا ریختند!


نقش برنی سندرز از مدعی "انقلاب سیاسی " به "متحد کلینتون در مبارزه با ترامپ" تقلیل یافت! فتیله اش را خودش پائین کشید! او می توانست با استفاده از 11 میلیون رای به تاسیس حزب مستقل بپردازد و در انتخابات ریاست جمهوری بعنوان کاندید مستقل از دو حزب شرکت کند. اما این در پتانسیل شخصی او و برنامه سیاسیش نبود.
برنی سندرز هم یکبار دیگر نشان داد که سوسیال دموکراسی و رفرمیزم سرانجامش سازش با طبقات حاکمه است و بیراهه کشیدن جنبشهای اعتراضی. درسی که تاریخ اروپا از قبل از جنگ جهانی اول بیاد دارد!




(5) مهندسی افکار روی "انتخاب بد و بدتر"! طرح شناخته شده حاکمان در دورانهای بحرانی:


وضعیت بحران سیاست و مانورهای طبقه حاکمه را باید در بستر بحران لاعلاج سرمایه داری فهمید. قانون گسترش سرمایه داری وضعیت کنونی را آفریده. طبیعت سرمایه داری این بود که متعاقب گسترش دائم سرمایه ، تولید در جائی انجام شود که قیمت نیروی کار ارزانتر است.لذا کارخانه های تولیدی طی 20 سال گذشته بسرعت از امریکا و مرحله بعد اروپا باید خارج شوند.قیمت نیروی کار اروپا و امریکا بسیار بالاست.منطق سرمایه داری نمی پذیرد که این کشورها مرکز تولید اقتصادی بمانند.

لذا نفس تولید سرمایه داری بطور منطقی به نقطه ای رسیده که حوامع غربی دچار بحران فقر و بیکاری و سقوط دستمزد بشوند. سرمایه داری یعنی همین!

حاکمان اما دست روی دست نگذاشته اند و برای ساکت کردن مردم روی جنبشهای اعتراضی هم دارند سوار می شوند. پوپولیزم و ناسیونالیزم ابزار بسیار مناسبی است که جلو کشیده اند. مردم را بنام مردم فریب می دهند.

صحنه انتخابات امریکا شاهد یک استراتژی جهانی شده است.این استراتژی اینست که طرفین دعوای حکومتی هرکدام دیگری را بدتر اعلام ی کند چون اینها می دانند که مردم از هیچکدامشان دل خوش ندارند!

حامیان کلینتون می گویند ترامپ خودش سرمایه دار است و دروغگو! حامیان ترامپ هم عین همین ها را به گلینتون پرتاب می کنند!

هردوی کمپها پذیرفته اند که مردم اعتمادی به اینها ندارند لذا متد "انتخاب بد و بدتر" را پیش گرفته اند.پیامشان اینست که "اگر ما بد هستیم اون یکی بدتر است" لذا به ما رای دهید!


اینست دور آخر انتخابات امریکا! "شور حسینی" قرار است در دعوای بد و بدتر سازمان یابد و مردم را در توهم گریز از بدتر دنبال نخود سیاه بفرستند!

اگر دنیا شاهد این دعواهای طراحی شده است دلیلش اینست که چپ امریکا هنوز به سندرز ها متوهم است.هنوز در قد و قواره مستقل و اجتماعی ظاهر نشده. لذا دعوای بدو بدتر سرنوشت دنیا و امریکا را رقم خواهد زد!



منابع دیگر:


(*)آرشیو مقالات در موضوع انتخابات ریاست جمهوری امریکا (سعید صالحی نیا)



(1)برنی سندرز در آستانه دو راهی سازش , نگاهی به وضعیت “رقابتهای انتخاباتی امریکا” در مرحله نهائی
http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=59131
(2)تشدید بحران انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا بعنوان بخشی از تداوم بحران سرمایه داری
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۹۰۸-تشدید-بحران-انتخاباتی-ریاست-جمهوری-امریکا-بعنوان-بخشی-از-تداوم-
بحران-سرمایه-داری

(3)چرا جناح حاکم جمهوریخواه بر علیه دونالد ترامپ سنگر گرفته؟
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۹۰۱-چرا-جناح-حاکم-جمهوریخواه-بر-علیه-دونالد-ترامپ-سنگر-گرفته؟

(4)برنی سندرز، هیلاری کلینتون و دانلد ترامپ ، انتخابات امریکا تا همینجا و آینده
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۸۹۹-برنی-سندرز،-هیلاری-کلینتون-و-دانلد-ترامپ-،-انتخابات-امریکا-تا-همینجا-و-آینده

(5)مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری امریکا و رقابت خانم کلینتون با سندرز سر “مترقی بودن”!
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۸۹۱-مرحله-اول-انتخابات-ریاست-جمهوری-امریکا-و-رقابت-خانم-کلینتون-با-سندرز-سر-مترقی-بودن

(6)“خوش و بش “پوتین و دونالد ترامپ به چه معناست و سیاست خارجی حکومت امریکا به کدام سو می رود؟
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۶۷-خوش-و-بش-پوتین-و-دونالد-ترامپ-به-چه-معناست-و-سیاست-خارجی-حکومت-امریکا-به-کدام-سو-می-رود؟

(7)“سوسیال دموکراسی” به سیاست امریکا قدم می گذارد اما چاره نیست!
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۴۱-سوسیال-دموکراسی-به-سیاست-امریکا-قدم-می-گذارد-اما-چاره-نیست

(8)دونالد ترامپ مظهر نئوریگانیزم همچنان به جلو می خزد!
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۲۳-دونالد-ترامپ-مظهر-نئوریگانیزم-همچنان-به-جلو-می-خزد

(9)بروز پدیده هائی مثل دونالد ترامپ و برنی ساندرز در انتخابات رئیس جمهوری امریکا علامت چیست؟
http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۱۳-بروز-پدیده-هائی-مثل-دونالد-ترامپ-و-برنی-ساندرز-در-انتخابات-رئیس-جمهوری-امریکا-علامت-چیست؟

(10)تشدید تلاشهای رهبری حزب جمهوریخواه در پائین کشیدن دونالد ترامپ! وقتی “حزب “بر علیه کاندید خودش کودتا می کند

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد