مقاله

 

 

تاریخ انتشار :13.11.2023

فلسطین به حماس باخت!

مهرنوش موسوی


هفتم اکتبر جهان را تغییر داد. هفتم اکتبر واقعه ای در حد یازده سپتامبر است. یکی از تغییرات بسیار بسیار مهمی که در سطح جهان بوجود آمد این است که ان تصویر انتفاضه، آن تصویر مظلومیت کودک فلسطینی که به سمت سرباز تا دندان مسلح اسرائیلی سنگ پرتاب میکند، جای خود را ابتدا به ساکن به تصویر زنهایی داد که بوسیله اوباش حماس نیمه لخت و در حالی که در اثر تجاوز خونریزی کرده اند روی ون ها ریخته میشوند. این دو تا تصویر در هفت اکتبر با هم عوض شد. مستند بی بی سی نشان میداد چگونه بی هدف به خانه و در و پنجره افراد شلیک میکنند، چگونه کنسرت موزیک جوانها را به خاک و خون کشیدند. دنیا با یک تصویر جدید از فلسطین مواجه شد. دنیا شوک شد. وقتی دنیا شوک شده بود هنوز میشد فلسطین را نجات داد. هنوز میشد اعلام کرد که این جنایتکاران سربازان علی خامنه ایی و شبکه حماس جنایتکار میباشند. میشد به مردم دنیا گفت حساب فلسطین را از حماس جدا کنید. اما اتفاقی که افتاد هولناک بود. نه فقط از مردم فلسطین، حتی از ناسیونالیسم عرب در فلسطین و شخص محمود عباس و تشکیلات خودگردان صدای قابل شنیدنی بلند نشد، که بدتر از آن در کشورهای اروپایی، فلسطینی ها و شبکه اسلام سیاسی در مقابل چشمان جهانیان شروع به رقص و پایکوبی کردند. عین خامنه ایی که دقایقی بعد از این حمله با خوشحالی اعلام کرد که بر شانه رهبران حماس بوسه میزند.


این تصویر را مردم جهان دید. خوشحالی و شادی بر جنازه زنان مورد تجاوز قرار گرفته که در شبکه های اجتماعی آنها را « کنیز اسلام» نامیدند. این یکی از مهمترین ایستگاههای جنبش فلسطین بود که به اعتقاد من فرصتی تاریخی را از دست داد. فلسطین به خاطر جدا نکردن راهش از حماس، دست را باخت و شکست خورد. ایمیج تاکنونی خود را از دست داد و مردم چون نماینده صالحی نداشتند، پشتیبانی بین المللی مردم جهان را از دست دادند. فلسطین به حماس باخت!


شاید گفته شود محمود عباس به خاطر جنایات دولت راست افراطی اسرائیل، به خاطر مقدرات مبارزه مردم فلسطین یا شاید هم به خاطر ترس از تروریسم حماس نمی توانست حرف بزند. اوکی. فرض کنید بپذیریم، سوال این است این هزاران هزار نفری که‌در خارج کشور لنگر گرفته اند چه؟ اینها بودند که در لندن و برلین شیرینی پخش کردند و موزیک عربی گذاشتند و رقصیدند. اینها بودند که جنبش حق طلبانه مردم فلسطین را سپر انسانی حماس کردند و همه با هم باختند، از هفت اکتبر به بعد محال ممکن است دنیا دیگر « همه با هم» به دفاع از مردم فلسطین برخیزد. این یک پارادایم جدید است. چرا که تصویر جنایتکاران حماس در یک لحظه روی جنبش فلسطین افتاد و آن تصویر به جهان مخابره شد.


به اعتقاد من این درسی برای مردم ایران است. جهان از اسلام بیزار است. از تروریسم اسلامی بیزار است. همین مردم شریف دنیا که در ابعادی بی سابقه برای مردم ایران در جریان انقلاب مهسا به میدان آمدند، در پاریس و لندن و برلین و…برای ما خواندند، شمع روشن کرده علیه حکومت خامنه ای موضع گرفتند، برای فلسطین سر تکان دادند. ساکت بودند. این ثابت میکند که ارتجاع و افق های سیاه میتوانند کاری کنند که حتی یک جنبش حق طلب دست را ببازد. یادتان هست ما گلوی خودمان را پاره کردیم که رسانه های زرد میخواستند از مولوی عبدالحمید رهبر درست کنند برای مردم بلوچستان و به عنوان چهره انقلاب؟ یادتان هست ما هشدار دادیم که مواظب باشید، اعتراض سیاسی شما وثیقه رهبر شدن آخوند نشود. نتیجه اش چه بود؟ در همان انقلاب بسیاری از مردم در مقابل کشتار بلوچستان سکوت کردند. اتفاقن خاصیت اینکه جریانات مذهبی وقتی در راس جنبشی قرار میگیرند این است که سرکوب را راحت تر میکنند. چون میان همبستگی مردم با هم مانع ایجاد میکنند. یک عده به ما میگفتند ای بابا مهم نیست. الان باید همه با هم بود. مردم فلسطین دقیقن همین اشتباه را کردند. حتی ناسیونالیسم فلسطین یک مقاومت سکولاریستی ناچیز نکرد که مردم، کت بسته، محکوم به شکست و ایزوله شدن نباشند. همین الان که محمود عباس اعلام آمادگی کرده برای بدست گرفتن قدرت در غزه، به خاطر این است خیالش جمع شده که حماس را کوبیدند وگرنه خودش نقشی در این بحران نداشت. شما دقت کنید الان مراجع بین المللی آدم ندارند، حزب سیاسی ندارند، تشکل ندارند به او بگویند بیا برو با بودجه میلیاردی ما مردم را بیاور و آنجا را بساز، تا این حد حماس با سرنوشت این جنبش بازی کرد.


به اعتقاد من جمهوری اسلامی و شخص خامنه ای این ریسک را به این خاطر کردند چون فکر میکنند ته خط هستند و باید الان که دم دمای سرنگونی شان هست همه کارتها را مصرف کنند. سخنرانی حسن نصرالله برای همین عقب نشینی بود چون فهمیدند که ای داد حماس که از دست رفت هیچ، غزه را هم دادند. حماس همین الان هم به باور من نابود شده است. فقط مانده آن پانصد کیلومتر تونل را یکی یکی بگیرند. دفاترش را همه جا بسته و رهبرانش را کت بسته تحویل بدهند. بعید نیست به اینجا هم برسند.


بحران فلسطین برای مردم ایران درسهای زیادی دارد. خوشبختانه مردم ایران انقدر فهیم بودند که با تمام تقلاهای حاکمیت وسط نیامدند. حتی اندازه چپ های ایرانی وسط نیامدند. به اعتقاد من اگر مردم اندازه اپوزیسیون چپ قدیمی و کلنگی هم موضع گرفته بودند، الان شکست میخوردند. یک کم به این طرف خم شوند یک کم به آن طرف! مردم مدام سعی کردند از فرصت این بحران استفاده حکومت را افشا کنند. موضعگیری اپوزیسیون راست که نه فقط پرو اسرائیلی بل انقدر فاشیستی بود که اصلن طرفدار قابل ملاحظه اجتماعی پیدا نکرد.

 موضعگیری خود مردم باعث شد، همبستگی بین المللی مردم جهان از دور دیگر اعتراضات در ایران ذخیره شود. مردم دنیا رفتار مردم فلسطین را با ایران مقایسه کردند. علت رفتار مردم ایران هم ژنتیک نیست. وجود جنبش های آوانگارد انتقادی است. وگرنه مردم ایران هم کم در باره اسلام سیاسی اشتباه نکردند. خوشبختانه الان قوی شدند. اما درس گرفتن از تجربه فلسطین الان ضروری است.


سرنوشت جنبش حق طلبانه مردم فلسطین از این پس تغییر خواهد کرد. افق اسلام سیاسی بلکل شکست خورده است. ناسیونالیسم از حال رفته بی رمق هم توانایی جمع کردن جنبش را ندارد. این جنبش از زمین و هوا دارد ضرورت به میدان آمدن سکولاریسم، حقوق کارگر و زن را صدا میکند. یک جنبشی شبیه به انقلاب مهسا که فلسطین را نجات بدهد. تنها شانس فلسطین این است که مردم ایران جمهوری اسلامی را به زیر بکشند و الگو بسازند.‌سرنوشت مردم ایران روی منطقه تاثیر مثبت دارد.

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد