مقاله

 

 

تاریخ انتشار :27.03.2019


ونزوئلا؛ موج دوم قطع سراسری برق، «پرسنل امنیت سایبری» روس در کاراکاس



ونزوئلا بار دیگر با بحران قطع سراسری برق روبه‌رو شده‌است. این دومین موج قطع برق در این کشور طی هفته‌های اخیر است.

همزمان یک مقام دولت آمریکا به رویترز گفته «پرسنل امنیت سایبری» ارتش روسیه در میان نیروهایی هستند که این کشور به ونزوئلا اعزام کرده‌است.

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا که مشروعیتش به چالش کشیده شده، روز پنجم فروردین، بار دیگر ایالات متحده را متهم کرد که دست به «حملاتی» زده که به مشکل در سیستم برق‌رسانی انجامیده‌است.

دومین موج قطع برق اواخر شب دوشنبه در ونزوئلا آغاز شد.

هنوز مشخص نیست قطع برق ناشی از خرابکاری، حملات سایبری یا نظیر این‌ها باشد.

پیشتر خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت، که از سوی آمریکا و بیش از ۵۰ کشور دیگر به‌عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته شده، دولت را مسئول قطع برق معرفی کرده بود.

آقای گوایدو گفته بود «قطع برق شاهدی بر بی‌کفایتی بیش از حد است و زمانی بخش برق در کشور بهبود می‌یابد که این غاصبان پاپس بکشند».

گوایدو، دولت مادورو را «نامشروع» می‌داند و خواستار برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری‌ست.

موج دوم قطع برق در ونزوئلا در عین حال در میانه کشاکش تازه‌ میان آمریکا و روسیه، پیرامون این کشور، رخ داده‌است.

روسیه اوایل هفته شماری از نیروهای ارتش خود را راهی ونزوئلا کرد. روز یک‌شنبه یک مقام ونزوئلا به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته بود، اعزام نیروها در راستای «همکاری‌های نظامی» بین مسکو و کاراکاس است.

اما وزارت خارجه آمریکا گفته واشینگتن اعزام نیروهای روسی را محکوم می‌کند و آن را «ناقض گفته‌های خود روسیه و نیکلاس مادورو مبنی بر لزوم خودداری از دخالت خارجی در ونزوئلا» می‌داند.

به گفته وزارت خارجه آمریکا این اقدام روسیه «عاری از حس مسئولیت» است و «به افزایش تنش‌ها» می‌انجامد.

روز شـشم فروردین ماه یک مقام دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت در میان «نیروهای ویژه» ارتش روسیه که به ونزوئلا اعزام شده‌اند، «پرسنل امنیت سایبری» آن کشور نیز حضور دارند.

این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده گفته واشینگتن همچنان در حال بررسی اقدام اخیر روسیه است.

رویترز به نقل از یک منبع آشنا به ارزیابی‌های دولت آمریکا در مورد ونزوئلا، می‌گوید هدف اصلی روسیه از اعزام نیرو، احتمالا ایجاد یک سپر دفاعی برای نیکلاس مادورو، در مقابل «تغییر رژیم» است؛ در حالی‌که روسیه حضور گسترده‌ای در این کشور چه از نظر سیاسی و اقتصادی دارد و می‌خواهد جای پای خود را نیز محکم کند.

وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفته بود «متخصصان روسی»، به‌دلیل توافقات نظامی-فنی بین دو کشور، به ونزوئلا اعزام شده‌اند. این وزارت‌خانه اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده‌است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، پنجم فروردین ماه در گفت‌وگویی تلفنی با وزیر خارجه روسیه، گفت دولت متبوع او «ساکت نخواهد نشست». آقای پومپئو البته توضیح بیشتری در مورد اقدامات یا واکنش احتمالی واشینگتن در قبال اعزام نیروهای روسی نداد.

پیش از این دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و شماری دیگر از مقام‌های این کشور تاکید کرده بودند که در مورد ونزوئلا همه گزینه‌ها، از جمله اقدام نظامی، روی میز است. اما برخی کشورهای هوادار مخالفان ونزوئلا، مانند کشورهای اروپایی و کشورهای آمریکای لاتین، با اقدام نظامی مخالفت کرده‌اند.

radio,farda

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد