مقاله

 

 

تاریخ انتشار :19.10.2018



یگان رزمی حشرات پنتاگون

مانلیو دینوچی

ترجمه : حمید محوی


گروه حشرات با انتقال ویروس های تراریخته به مزارع کشورهای هدف گیری شده حمله می کنند و تولیدات غذائی را از بین می برند : این سناریو به هیچ عنوان علمی- تخیلی نیست بلکه یکی از طرح های پژوهش علمی پیشرفته در آژانس پنتاگون را تشکیل می دهد (ِDarpa آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفتۀ دفاعی).

پنج دانشمند از دو دانشگاه آلمانی و یک دانشگاه فرانسوی در یکی از ارزنده ترین مجلات علمی این طرح را افشا کرده اند(1). در سرمقالۀ 5 اکتبر، این دانشمندان طرح پژوهشی در آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفتۀ دفاعی زیر عنوان « حشرات همپیمان [ناتو]» را قویاً زیر سؤال می برند، و بعید می دانند که هدف اصلی از این طرح همانی باشد که آژانس اعلام کرده است : یعنی طرح حفاظت از کشاورزی در آمریکا در مقابل با عوامل آفت زا، با کاربست حشرات حامل ویروس تراریخته که تغییر کروموزومی در گیاهان به وجود می آورد. این پنج دانشمند بر این باورند که چنین قابلیتی خیلی محدود به نظر می رسد.



در وادی علم بر عکس چنین ادعائی پی برده اند که « این طرح هدف گستره تری برای توسعۀ عوامل آفت زا و حاملان آن را پی گیری می کند و بطور مشخص هدف اصلی آن کاربست نظامی ست» یعنی ایجاد « سامانۀ نوین بیو جنگ افزار». در حالی که تولید این نوع جنگ افزارها منشور مربوط به جنگ افزارهای بیولوژیک را که در سال 1975 به تصویب رسید نقض می کند. گرچه این منشور روی کاغذ باقی ماند به ویژه از سوی آمریکا که هیچ گاه بازرسی آزمایشگاه هایش را بر نتابید.

پنج دانشمند بطور مشخص توضیح داده اند که « به سادگی برای ایجاد نوع جدیدی از جنگ افزارهای بیولوژیک کافی خواهد بود، یعنی جنگ افزاری که قویاً قابل انتقال به انواع تولیدات کشاورزی حساس خواهد بود، و با حشرات به عنوان حامل انتقال می یابد.



سناریوی حمله به مزارع مواد غذائی روسیه، چین و کشورهای دیگر به وسیلۀ گروه حشرات (ربات) که ویروس آفت زای ترایخته را منتقل می کنند یک داستان علمی تخیلی نیست. برنامۀ ِDarpa آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفتۀ دفاعی در کابرد جنگی منزوی نیست، بلکه آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریائی ایالات متحدۀ آمریکا به دانشگاه سنت لوئیز در واشنگتن سفارش داده است که برای تبدیل ملخ به پهپاد بیولوژیک تحقیق کند.

با کارگزاری یک الکترود در حافظه و یک انتقال دهندۀ بسیار کوچک روی دوش حشره، هدایت کنندۀ عملیات در زمین می تواند از آنچه که آنتن های ملخ دریافت می کند مطلع شود. این حشرات قابلیت بویائی دارند و هم زمان می توانند انواع مواد شیمیائی در هوا را تشخیص دهند : یعنی می توانند انبار مهمات و مراکز دیگر را برای حملۀ هوائی یا موشکی شناسائی کنند.

سناریوهای نگران کننده تری از صفحۀ اول روزنامۀ علمی به قلم پنج دانشمند به گوش می رسد : برنامۀ ِDarpa آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفتۀ دفاعی نخستین برنامه برای گسترش ویروسهای تراریخته جهت انتشار در محیط زیست است که می تواند نه فقط محصولات کشاورزی بلکه ارگانیسم های دیگر را نیز آلوده کند. به سخن دیگر، میان ساخت و سازهائی که ویروس آلوده از طریق حشرات مورد حمله قرار می دهد، انسانها نیز می توانند هدف آنها باشند.


می دانیم که در آزمایشگاه های آمریکائی و ازمایشگاه های دیگر در کوران جنگ سرد پژوهشهائی در زمنیۀ باکتریها، ویروسها و انتقال آنها از طریق حشرات (شپش، مگس، کنه) می توانند به بیماری همه گیر در کشور دشمن دامن بزنند. بین آنها باکتری یرسینیا پستیس که موجب طاعون خیارکی می شود (که در سده های میانه به مرگ سیاه شهرت داشت) و ویروس ابولا، همه گیر و کشنده است.

با فن آوریهائی که امروز وجود دارد، امکان ایجاد عوامل بیماری زای جدید وجود دارد و حشرات نیز می توانند آن را منتقل کنند، در حالی که در مقابله با چنین رویدادی مردم آن کشوری که هدف گرفته شده بی دفاع هستند.

«زخمهائی» که در داستان کتاب مقدس روایت شده که با گروه عظیم حشرات، مگس و ملخ به ارادۀ قدسی خداوند روی مصر فرود می آید، امروز واقعاً می تواند به ارادۀ انسان روی سر جهان فرود آید. این واقعیت را پیغمبران به ما نمی گویند بلکه تعدادی از دانشمندانی که هنوز انسان باقی مانده اند به ما اطلاع داده اند.



Manlio Dinucci



پاورقی :

1) Science

The Pentagon Wants to Make an Army of Virus-Spreading Insects. Scientists Are Concerned.

https://www.livescience.com/63765-darpa-insect-allies-or-biological-weapon.html



لینک متن اصلی :

https://www.mondialisation.ca/larmee-dinsectes-du-pentagone/5628300

ترجمۀ حمید محوی

گاهنامۀ هنر و مبارزه/پاریس/15 اکتبر 2018

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد