مقاله

 

 

تاریخ انتشار :19.08.2018

کلاغها عاشق نمیشوند !

hoshyaresmaeil2017@hotmail.com

 

همزمانی 2 واقعه را به فال نیک نمیگیرم . سالروز کودتای 28 مرداد و کودتای ننگین علیه دکتر محمد مصدق ... و مرگ عزت الله انتظامی در صد سالگی . ناکِس خوب عمر و زندگی کرد یک قرن زندگی در 2 نظام سیاسی راکمتر کسی تجربه میکند. شخصا از کارهای هنری اش جلوی دوربین خوشم می آمد ، ازهمان زمان شاه که در فیلم آقای هالو 1349 در مقابل علی نصیریان بازی کرد ومن به نام فتح الله درعرق فروشی شمیران در 1357 باهاش آشنا شدم ...

 

بعدها کارهای زیادی از او دیدم و همیشه برایم جذابییت داشت تا اینکه به شکلی ناشیانه در سیاست هم وارد شد ، نه بلد بود و نه علاقه داشت فقط دوست داشت عکسی با فلان رئیس جمهور الدنگ و فلان ارگان جنایتکار و جاکشی داشته باشد . با احمدی نژاد و احمد خمینی و انواع نهادهای حکومتی ... خلاصه که عزت الله انتظامی از نظر هنری عالی بود و از نظر سیاسی خیلی زشت و بد ... سیاست بلد نبود ولی خوب بازی میکرد و نشان میداد که چطور باید و میشود در زندگی واقعی کلاغ وارعاشق شد جهت دزدیدن صابون ... این قانون شامل حال همه میشود که از نظر هنری عالی باشند ، و در سیاست با هر جنایتکاری نشستن حداقلش زشت و بد است !

 

سالروزکودتای 28 مرداد 1332 را هم داریم. ازمرثیه های تکراری مخالف وموافق که بگذریم، تاریخ را نمیشود سلیقه ای نوشت . روز شمار وقایع را به هر شکلی بیان کنید ، مصدق هم سرشار از ایراد بود ولی آن واقعه اسمش کودتا بود نتیجه اش هم وضعییت فاجعه باز امروز ایران است . میشود نقش سیاسی دكتر مصدّق و شاه سابق ، محمّد علی فروغی، قوام‌ ، مظفّر بقائی و خلیل ملكی و بقیه را  آنالیز فلسفی کرد ولی توجیه نمیشود کرد ! مصدق نه آن بُتی است که عده ای تصویرمیکنند و نه برعکس...مصدق شخصیتی ملی بود که در سیاست نسبت به بقیه زمامداران دوران خودش بهترین عملکرد مثبت را داشت .
 

 

سرنگونی دولت مصدق توسط غرب و با کمک سیستم سلطنتی شاه ، به ظهور فاجعه بار خمینی انجامید و ظهور مُخرب روحانییت و خمینی امروز قابل لمس است ... که اگر دولت ملی مصدق میماند ایران امروز حداقل مثل ژاپن میدرخشید !

 

 

 

 

اسماعیل هوشیار

19.08.2018

 

..........................

 

کودتای ۲۸ مرداد، کودتایی است که با طرح و حمایت مالی و اجرایی سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا (اس‌آی‌اس) و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و با همراهی ارتش شاهنشاهی ایران، بر ضدّ دولت دکتر محمد مصدق در ۲۹ مرداد ۱۳۳۲ به وقوع پیوست. در آمریکا از آن به نام عملیات آژاکس نیز یاد می‌شود.

کودتای ۲۸ مرداد از بحث برانگیزترین وقایع تاریخ معاصر ایران به‌شمار می‌رود و صف‌بندی‌های سیاسی جدی میان طیف‌های مختلف دربارهٔ آن وجود دارد. طرفداران محمدرضا پهلوی، نخست‌وزیر وقت را به نقض قانون اساسی مشروطه متهم و از برکناری او توسط شاه با همراهی ارتش دفاع می‌کنند و این ادعا که دولت‌های خارجی نقشى در اين رويداد داشته اند را مردود دانسته و این کودتا را «قیام و رستاخیز ملی» می‌نامند.


دولت مصدق که با پافشاری برای در دست گرفتن کنترل کامل منابع نفتی کشور چالش با دولت‌های غربی را به جان خریده بود، سرانجام در ۱۹ اوت سال ۱۹۵۳ برابر با ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ خورشیدی توسط کودتایی نظامی با رهبری سرلشکر فضل‌الله زاهدی با درخواست مستقیم انگلستان و دخالت مستقیم افسران اطلاعاتی آمریکا و نفرات لجستیک سفارت خانه آمریکا و حمایت دولت ایالات متحده آمریکا سرنگون شد. کودتا ضد دولت مصدق پس از آن امکان‌پذیر شد که ابتدا دولت آمریکا
( آیزنهاور) طی عملیاتی موسوم به «عملیات آژاکس» ایران را در آشوب و هرج و مرجی فروبرد که راه را برای سقوط مصدق هموار کرد.

منبع ویکی پدیا

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد