مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 30.07.2016

خط جنگی حزب دموکرات کردستان ، تبلور مادی کدام سیاست است ؟

hoshyaresmaeil@live.com

 

فعالیتهای نظامی حزب دمکرات کردستان ایران علیه حکومت اسلامی وارد فازی جدید شده است و مواضع مختلفی ( مثبت یا منفی ) تا به حال خوانده ام . جدای اینکه این تلاشها در شرایط فعلی تا چه تاثیر گذار و مثبت یا منفی باشد....اما در اینجا نگاهی سیاسی به عروج این تلاشهای نظامی خواهیم کرد !

 


در حاشیه این درگیری های نظامی اخیر ، حزب دموکرات اطلاعیه رسمی خطاب به نیروهای سیاسی ایران صادر کرد . به نوشته رادیو فرانسه «حزب دموکرات کردستان ایران» را نباید با «حزب دموکرات کردستان» اشتباه گرفت.


پیش از انشعابی که در سال ٢٠٠٦ رخ داد، حزب دموکرات کردستان قدیمی‌ترین حزب منطقه محسوب می‌شد. قاضی محمد مؤسس آن بود، و عبدالرحمان قاسملو و صادق شرفکندی از جمله دبیرکل‌های آن بودند که هر دو در حین مذاکره به دست حکومت اسلامی ایران ترور شدند. در حال حاضر مصطفی هجری دبیرکل یکی از شاخه‌های انشعابی است که با اسم«حزب دموکرات کردستان ایران» (حدکا) فعالیت می‌کند و خالد عزیزی دبیرکل شاخۀ دیگر که نام قدیمی و تاریخی «حزب دموکرات کردستان»را نگاه داشته است.

هر دو حزب با جمهوری اسلامی ایران مخالفند اما به نظر می‌رسد که پیروان مصطفی هجری موضع تندتری دارند. او هفتۀ پیش تأکید کرده بود که «پیشمرگه‌های حزب دمکرات کردستان ایران نیرویی هستند که آمده‌اند تا مبارزات شهری و مبارزات کوهستان را به یکدیگر پیوند بزنند».

خالد عزیزی، دبیر کل «حزب دمکرات کردستان» نیز به سایت رسمی حزبش گفته است: «ما معتقد نیستیم کە ما یا نیروهای کرد یا پیشمرگان کردستان، جنگ مسلحانە را علیە جمهوری اسلامی شروع کردەاند، حضور پیشمرگان ما در کردستان کما فی سابق این بودە کە در کردستان حضور داشتە باشیم و اگر حملەای علیە آنها انجام شد، طبیعتا حق دفاع از خود را دارند. آنجا کردستان ایران است و حضور پیشمرگان ما حق طبیعی ما بودە و باید هم بە صورت مسلحانە حضور داشتە باشیم»...

 


سابقه امر

 

- بعد از جنگ اول خلیج و بیرون راندن صدام از کویت ، غرب کردستان عراق را رسما منطقه پرواز ممنوع ( منطقه خودش ) اعلام کرد و هدایت آن را به کردهای عراقی سپرد .

 

 

- دو شاخه و حزب اصلی کردهای عراق ( بارزانی و طالبانی ) این منطقه جدا شده را بین خود تقسیم کردند . اما گرایشهای سیاسی خودشان را داشتند . بارزانی مایل به نظام سیاسی ترکیه بود و طالبانی باحکومت اسلامی ایران روابط حسنه داشت .

 

 

- تقریبا از همان زمان نیروهای کردستان ایران و مخالف حکومت اسلامی ایران هم به عنوان میهمان در کردستان عراق مستقر شدند . کاملا واضح است که میهمان ،برخلاف مصالح و منافع صاحبخانه نمیخواهد و نمیتواند کاری کند. به زبان ساده ترخط جنگی حزب دموکرات کردستان ایران انتخاب خود حزب نیست ، بلکه آنها برای این کار انتخاب شدند . ( دلایل مشخص برای این انتخاب شدن موضوع این مطلب نیست )

 

 

- در شرایط فعلی و زمین سیاست ، در ورای هر توجیه ارزشی و توضیح و توجیهی برای فعال شدن نظامی کردهای ایرانی ، این تلاشها بخشی از پازل برجام غرب و حکومت اسلامی ایران محسوب میشود و تبلور مادی همان پیش بردن سیاست برجام و استحاله حکومت اسلامی است !

 

 

- این شروع و پایانش بستگی به حکومت اسلامی ایران دارد ، چنانچه با پروژه غربی برجام ناسازگاری ادامه دهند ، این فعالیتها میتواند گسترش پیدا کند تا مثلا جدا شدن منطقه ای از کردستان ایران ( با هر بهانه ای ) و سپردن سکان ( منطقه پرواز ممنوع کردستان ایران ) به دست نیروهای کرد ایرانی...که در صورت تحقق چنین فرضی بقیه نیروهای کرد ایرانی موجود ، هژمونی سیاسی حزب دموکرات را در منطقه کردی ایران باید بپذیرند .

 

 

- بنابراین با توجه به شرایط ملتهب منطقه خاورمیانه و هژمونی غرب ، کاملا واضح است که هر تحرکی از جمله عروج تلاشهای نظامی حزب دموکرات کردستان ایران....قطعا نقطه آغازی سیاسی دارد . اینکه تحرکات هر نیرویی چگونه توجیه و اسمش چه باشد ، مسئله یا سوال اصلی نیست ، ولی اینکه چرا....؟ سوال خوبی است .

 

 

http://www.kurdistanmedia.com/farsi/idame/24780

 

 

 

 

اسماعیل هوشیار

29.07.2016

 

 

 

 

________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد