مقاله

 

 

تاریخ انتشار : 27.09.2017

کردستان عراق و همه پرسی !

 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com

 

در زمستان ۱۳۹۴ مسعود بارزانی که حالا قلمرو اقلیم کردستان عراق را عملا به کرکوک و بخشی از استان دیاله و سنجار گسترش داده، رسما اعلام کرد که خاورمیانه به مرحله‌ای رسیده که نیاز به ترسیم مرزهای جدیدی دارد . او عمر قرارداد سایکس- پیکو که مناطق تحت کنترل امپراتوری عثمانی را بعد از جنگ جهانی اول ، به قالب کشورهای عربی خاورمیانه درآورد، تمام شده دانست....طبعا چنین موضعی پشتگرمی و ریشه محکمی دارد .

 


به گزارش تلویزیون رودا در اربیل حامیان استقلال اقلیم کردستان عراق توانسته اند در همه پرسی روز دوشنبه 25.09.2017 بیش از نود درصد آراء را کسب کنند . به گزارش خبرگزاری رویترز برآوردها از میزان مشارکت در همه پرسی استقلال کردستان عراق حاکی از حضور ۷۸ درصد واجدین شرایط در اقلیم کردستان است. کاخ سفید از همه پرسی کردستان عراق ناخرسند است ولی از کشور کردی جدید خرسند است.... قبل از شروع رای گیری حکومت اسلامی ایران حریم هوایی خود را بر روی پروازهای اقلیم کردستان بست، و پاسدار سلیمانی با بارزانی دیدار داشت ! رئیس جمهوری ترکیه گفت که مرز را می بنند و جلوی صادرات نفت اقلیم کردستان به کشورهای دیگر را می گیرد. پارلمان عراق هم تصویب کرد گذرگاههای زمینی با منطقه اقلیم بسته شود....

 

 

بی بی سی تیتر زد : رفراندوم در اربیل شادی در سنندج ... مفهوم استقلال برای کردها چیست ؟ اگر کار به جدایی و استقلال کشور کردستان برسد ، ضمن تقسیم جدید دوران بعد از جنگ سرد ، خواب بدی برای ولایت فقیه در مسیر برجام دیده اند . این دومین حرکت غرب در خاورمیانه بعد از بلعیدن عراق است . اولین حرکت خلق داعش بود . از داعش که برای مردم ایران آبی گرم نشد ولی از کردستان مستقل اگر آبی قرار است گرم شود ... غرب ابتدا با روسها و باقی رقبا باید توافق کند و حتی اگر لازم باشد سوریه را واگذار کند تا روسها پشت حکومت اسلامی ایران را خالی کنند .. آنوقت فرصتی مناسبی برای مردم ایران خواهد بود . در شادی و آزادی مردم ایران ، شادی مردم سنندج هم مستتر است . به جز این چیزی جز درگیری های قومی و خون ریزی و باز هم تجزیه نصیب مردم نخواهد شد .

 

 

شخصا با حق همه اقلییت ها برای تعیین سرنوشت یا انتخاب هر شکلی از زندگی موافقم . ولی همه پرسی کردستان در شرایط فعلی ربطی به حق اقلییتها ندارد . کردستان عراق پس از حملۀ آمریکا به این کشور در سال ٢٠٠٣ زیر کنترل مقامات کُرد قرار گرفته است . یعنی حدود دو دهه کردها از حل 3 مشکل زیر بنایی خودشان عاجز بودند . آب و برق و فاضلاب....تشکیل کشور کردی متشکل از بخشهای کرد نشین عراق و سوریه و ترکیه و ایران ، در منطقه ملتهب خاورمیانه امروز حکایتش با بقیه جهان مثل بالکان فرق میکند و بدون حمایت غرب هم عملی نیست . وضعییت امروز خاورمیانه و حکایت کردها با هیچ مثال تاریخی قابل قیاس نیست . رفراندوم امروز کردستان عراق کاشتن تخمی است جهت مانور و قدمهای بعدی غرب . تغییرات جغرافیای سیاسی در منطقه خاورمیانه سالهاست در دستور کار غرب قرار دارد . جدایی و استقلال کردستان آغاز این راه است .

 

 

 

 

اسماعیل هوشیار

27.09.2017

 

 

_________________________________________________________

  Share

توجه کنید . نوشتن یک ایمیل واقعی الزامی است . درغیر این صورت پیام دریافت نمیشود.

: اسم
: ایمیل
پیام

 

مقاله ها   |    نظریات   |    اطلاعیه   |    گوناگون    |      طنز     |      پیوندها    |    تماس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه تیف) مانع ندارد